ye-logo.v1.2

Лесков хоче поквитатися з суддями, які звільнили його з посади секретаря (ЗВЕРНЕННЯ)

Політика 2566
Фото: Дмитра Скрипника

З подачі “бютівця” депутати Хмельницької міської ради прийняли звернення до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Вищий адміністративний суд України скасував рішення Хмельницького міськрайонного суду щодо очільника обласної організації “Батьківщина” Валерія Леского, якого хмельницька Феміда у 2012 році звільнила з посади секретаря міської ради.

Тоді “бютівець” і парторганізацією керував, і секретарем працював. Це стало приводом до того, що “регіонали” Анатолій Собко та Оксана Кольгофер подали до суду і виграли його — Лесков зосередився на партійній роботі. “Бютівець” спробував поновити свої права у Вінницькому апеляційному адміністративному суді, але й тут програв справу. І лише у Києві йому пощастило.

“Касаційний суд міста Києва скасував рішення міськрайонного та апеляційного судів, які з подачі “регіоналів” Собка та Кольгофер відмінили дію рішення про обрання мене секретарем міської ради. Я дякую усім депутатам, які долучилися цивільними позовами до даного рішення касаційного суду, - звернувся до своїх колег перед початком сесії Хмельницької міської ради Валерій Лесков. - Таких нарахувалося 32. Суди першої інстанції нехтували законом про місцеве самоврядування, адже секретаря міської ради обирає сесія міської ради, вона й достроково відправляє його у відставку.”

На думку виконуючого обов'язки голови обласної організації “Батьківщина”, суди були “маріонеткові”.

“Суд першої інстанції не взяв до уваги закон. Це був замовний суд і прийняв незаконне рішення. Касаційний суд провів чотири засідання. Три з них - до революції і останнє після подій у Києві, у ході якого прийняв правильне рішення”, - вважає Валерій Лесков.

З подачі “бютівця”, депутати Хмельницької міської ради прийняли звернення до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, аби ті притягнули до дисциплінарної відповідальності суддю Хмельницького міськрайонного суду Дмитра Приступу та суддів Вінницького апеляційного адміністративного суду Тетяну Драчук, Віктора Гонтарука та Олександра Боровицького “за порушення ними присяги та винесення завідомо неправосудного рішення”.

“По цих суддях міська рада направляла звернення, не чекаючи рішення касаційної інстанції. Ми були впевнені, що рішення Хмельницього міськрайонного суду і Вінницького апеляційного адміністративного суду були неправильними. Я думаю, питань немає, звернення ще раз направимо”, - прокоментував Хмельницький міський голова Сергій Мельник.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую