ye-logo.v1.2

«Стріляють» по … зброярах

Політика 1580

Одне з провідних підприємств Кам’янця атакують рейдери

Надзвичайно складна ситуація створилася останнім часом навколо єдиного державного підприємства, що діє в Кам’янці-Поді-льському, – науково-технічного комплексу «Завод точної механіки» – НТК ЗТМ. У передостанній день жовтня, за оцінкою членів колективу, стався «наїзд» на їхнє дітище, що дуже нагадує людям рейдерську атаку.  ЗТМ випускає зброю, яка користується попитом не лише в Україні. Отже, заробляє гроші для всієї держави. От тільки з початку року замовники, які теж є державними структурами, не поспішали розраховуватися з виробниками. Борг по зарплаті склав  925 тисяч гривень. Про нього голова Хмельницької  облдержадміністрації Іван Гавчук сигналізував Прем’єр-міністру Юлії Тимошенко ще 16 вересня цього року, просив допомогти вирішити проблему.
І раптом 26 жовтня вийшов наказ Міністерства промислової політики №195-Д. «Звільнити Валерія Солодковського (нинішній директор ЗТМ) і покласти обов’язки директора на Олєйника Д.І.» Не гаючи часу, з міністерства послали до Кам’янця представити нового керівника. Валерій Солодковський у цей час був на лікарняному. Робітники не пустили гостей на територію заводу, звинуватили їх у рейдерстві. Тож мову про те, щоб новий керівник зайняв кабінет директора, вже й вести не довелося. Люди також викликали на місце представників місцевої влади та преси. До прибулих зі столиці представники влади  довели інформацію про те, що виконком міськради надіслав листа Юлії Тимошенко з проханням розібратися в ситуації, що склалася навколо підприємства. Оскільки з міською владою не погоджували призначення іншої людини на посаду керівника заводу, то будь-які зміни рада вважає необґрунтованими та необ’єктивними. Адже не Валерій Солодковський винен у тому, що людям не платять зарплату. А користуватися штучно створеною ситуацією ні робітничий колектив, ні влада  нікому не дозволить. До речі, напередодні минулих виборів Президента України  Солодковського вже пробували прибрати. Довелося директору навіть посидіти в СІЗО. Колектив оббивав пороги, аби повернути його, а, повернувшись на підприємство, Валерій Солодковський зробив його ще успішнішим.  Порівняймо: ЗТМ розпочав серійне виробництво та реалізацію виробів у 2002 році  з обсягів у 200 тисяч гривень на рік, у 2008 році вони склали 14 мільйонів гривень, а за вісім місяців 2009 року ці показники виглядали так: 11 мільйонів 947 тисяч гривень без врахування ПДВ. 
До Кабміну направлено термінову телеграму з проханням відмінити наказ Мінпромполітики про звільнення Солодковського, який більшу частину свого життя віддав на створення  та розвиток підприємства, яке є гордістю цілої держави.


Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую