ye-logo.v1.2

Імпорт за захмарними цінами

Політика 1621

Віктор Ющенко підписав закон, який додатково встановлює тринадцятивідсоткове мито на окремі продукти і товари

Четвертого лютого парламент вніс поправки до Закону “Про внесення змін у деякі закони України з метою поліпшення стану платіжного балансу України у зв’язку зі світовою фінансовою кризою”. І вже 20 лютого Президент України його підписав.
Отже, через 10 днів (з 2 березня) він запрацює… 13-відсоткові надбавки до нинішніх ставок ввізного мита діятимуть щонайменше шість місяців. Подорожчають імпортні продукти харчування, кам’яне вугілля, килими, трикотажне полотно, одяг, білизна, взуття та капелюхи, печі, опалювальні котли, легкові й вантажні автомобілі, автобуси, кухонні плити, газові колонки, насоси, вентилятори і витяжки тощо. Імпортерам холодильників, морозильників, електричних водонагрівачів та побутових електромашин також доведеться сплачувати на 13 відсотків митного збору більше. Також у цьому списку морожена яловичина, свіжа, охолоджена і морожена свинина, м’ясні субпродукти та сало, сосиски, ковбаси, м’ясні консерви, готові чи консервовані риба та ракоподібні, ікра, вино, лікери, вермути і міцні спиртні напої, етиловий спирт.
Тимчасова надбавка до діючих ставок ввізного мита запроваджується «виключно для відновлення рівноваги платіжного балансу та не може застосовуватись як протекціоністський захід для окремої галузі або товару (групи товарів)».
Деякі політики вважають, що такий крок зможе підняти вітчизняну економіку. Однак імпортери скептично ставляться до таких заяв. І пророкують дефіцит імпорту та подорожчання закордонних товарів мінімум на 20 відсотків.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую