ye-logo.v1.2

Прощавай, електричко?!

Політика 1424

Південно-Західна залізниця погрожує призупинити рух двох електропотягів. До Шепетівки та Кам’янця-Подільського. Причина – тарифи

«Південно-Західна залізниця буде змушена відмінити курсування поїздів у приміському сполученні на Хмельниччині через непогодження підвищення тарифів на проїзд із Хмельницькою облдержадміністрацією, - йдеться у повідомленні цієї структури, текст якої отримала газета «Є Поділля». - У цьому регіоні приміські поїзди є найбільш енергоємними, оскільки вони обслуговуються дизель-поїздами та поїздами з тепловозною тягою на дільницях: Хмельницький-Шепетівка, Хмельницький-Кам’янець-Подільський-Ларга, Хмельницький-Гусятин, Шепетівка-Хмельницький». Як пояснили кореспонденту «Є Поділля» на станції Хмельницький, надійшла телеграма від Південно-Західної залізниці з вказівкою: зупинити рух електричок на Кам’янець через непогодження підвищення тарифів на проїзд із Хмельницькою облдержадміністрацією.
«В січні цього року залізничники самі, без нашого погодження, порушуючи законодавство, підвищили тарифи на перевезення в приміських потягах, - пояснює заступник голови Хмельницької облдержадміністрації Віктор Коліщак. – А в березні звернулися до нас, щоб знову переглянути ціни на проїзд. Просили дати дозвіл на 17- відсоткове підвищення. Подали й таблицю з розрахунками. Але там розрахунки на 290 кілометрів проїзду. Подоляни ж користуються сіткою 100-120 кілометрів. Тому вийшло, що вони, фактично, просять підвищити тарифи майже на 40 відсотків! Ми їх попросили привести пропозиції у відповідність. Однак, а віз і нині там».
Що далі? Тяганина! За словами Віктора Михайловича, обласна влада буде звертатися до Міністерства транспорту та зв’язку з проханням переглянути доцільність перебування керівництва Південно-Західної залізниці на своїх посадах. «Це ж не приватна лавка, що взяли і не пустили приміські потяги на рейс, бо ми не погодили тарифи, на які не надані економічні обґрунтування!», – додав заступник губернатора.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую