ye-logo.v1.2

Про демократію «по-новому» від нової влади

Політика 1301

Розповів Василь Кравчук, голова обласної організації ВО «Батьківщина» на брифінгу, 21 липня

Народний депутат ознайомив журналістів з нововведеннями у виборчому законодавстві, поділився своїм баченням щодо порушення законодавства, кому це вигідно і що з того може вийти.
Спілкуючись з представниками різних районів, нардеп відзначив, що вже почалося активне залучення адмінресурсу до підготовки до майбутніх місцевих виборів, тобто «губернатори вже призначаються керівниками місцевих штабів, на рівні виконавчих структур шукають вчителів, лікарів і відомих авторитетних людей, яких будуть залучати до виборчих списків. Ті, в свою чергу, повинні або вступати в Партію регіонів, або ж, будучи депутатами, підтримувати позицію ПР».
Обласний очільник «Батьківщини» зазначив, що в новому Законі про вибори є «окремі лазівки, які дозволять за день до виборів зняти з реєстрації домінуючих депутатів з «непідходящої» політичної сили, що мають високий рейтинг. Підставою для цього може стати заява про порушення кандидатом двічі Закону про вибори. Інформація буде неправдивою, але поки кандидат буде це доводити в суді, вибори пройдуть». Така ж проблема може виникнути і щодо порядку формування виборчих комісій, адже робити це мають право тільки парламентські партії.
«Три парламентські партії – це Блок Литвина, Партія регіонів і комуністи, – пояснив нардеп, – і зрозуміло, що вони «поставлять» своїх людей і будуть «валити» тих, які будуть брати участь у виборах і матимуть шанс на перемогу. Це прояви демократії по-новому від нової влади».  
Загалом вибори будуть «брудними і скандальними», – спрогнозував народний депутат.
Обласний осередок «Батьківщини» наразі готується до місцевих виборів. На питання, чи будуть оновлюватися партійні списки на обласному рівні, Василь Кравчук сказав, що він, як голова обласного осередку, зараз проводить ревізію списків, щоб не повторити помилок, які були допущені при формуванні попередніх списків як до Верховної Ради, так і до обласної і деяких районних рад.
«Обласна організація зараз нараховує близько тридцяти восьми тисяч членів, – повідомив Василь Петрович, – але багато є «випадкових» людей. Буджерак назбирав їх, очевидно, керуючись якимись меркантильними інтересами, а ми тепер пожинаємо плоди».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую