ye-logo.v1.2

“Документальна дорога” до приватизації

Політика 1467

В області триває безкоштовна приватизація землі. В управліннях земельних ресурсів вже вишикувалися черги

Кабінет Міністрів України виділив із стабілізаційного фонду на проведення безкоштовної приватизації землі більше п’ятисот мільйонів гривень.
За інформацією Головного управління Держкомзему у Хмельницькій області, налічується понад п’ятсот п’ятдесят тисяч громадян краю, які мають право на безкоштовну приватизацію земельних ділянок. Вже видано близько двохсот шістдесяти тисяч державних актів на право приватної власності на землю. Це не стосується спадку чи подарованої ділянки.
Також спеціалісти Держкомзему зауважили, що безкоштовні акти на приватну власність на землю не видають на ділянки для індивідуального дачного будівництва та для побудови гаражів.
 Для здійснення приватизації потрібно звернутися до органів місцевого самоврядування із заявою про виготовлення акту на приватну власність на землю. Разом із цією заявою необхідно надати копії паспорта та ідентифікаційного коду. Якщо людина доручає комусь займатися здійсненням приватизації, то потрібне ще доручення, завірене нотаріусом.
“Бажано надавати також підтверджуючі документи на будівлю, що розташована на ділянці, яку приватизують, – пояснює Олександр Лахмотов, начальник головного управління Держкомзему. – Щоб не трапилося так, що земля у власності однієї особи, а будівля – у іншої. Потім судитимуться”.
Управлінням земельних ресурсів складено графік, за яким у кожному районі по черзі проводитимуть приватизацію. Зараз працівники управління, переважно, працюють на польових роботах – роблять заміри, поки дозволяє погода, потім виготовлятимуть документи. У Держкомземі кажуть, що не потрібно поспішати, всі встигнуть.
“Ми працюватимемо за графіком, - каже Олександр Лахмотов. – Навіть якщо хтось з певних причин не встиг подати заяву, ми приймемо її прямо на місці. Не потрібно робити ажіотаж”.
Через непоінформованість хмельничан є певні проблеми. Зокрема, багато людей скаржиться, що рішень на приватизацію немає в сільській раді. А цей документ, а точніше офіційну довідку, потрібно брати в обласному архіві.
Також пан Лахмотов поскаржився на представників самоврядування Хмельницького району, де, за його словами, вчасно не склали списки громадян, що мають право на безкоштовну приватизацію. Це створило певні незручності для жителів району. Але у Держкомземі запевнили, що всі проблеми будуть вирішені.




Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую