ye-logo.v1.2

Вотчина колишнього губернатора …у Лісових Гринівцях Хмельницького району

Політика 2826

Дивні й страшні речі творяться останнім часом у славному селі Лісові Гринівці Хмельницького району. Спочатку полум’я охопило хлів одного з депутатів Лісовогриновецької сільської ради, потім «червоний півень» проник у приватний магазин іншого обранця сільської громади. Далі була підірвана пекельна машина біля порога, знову ж таки депутата сільської ради. А ще звинуватили іншого в тому, що він нібито відкрив прицільний вогонь по одній з автомашин родини директора ДП «Хмельницький» М. І. Бородатого. Крім того, якісь нечестивці викрали документи в голови сільської ради Є. Д. Грицини, а потім ще й покалічили його.
За п’ять кілометрів від Хмельницького, це село вже не один рік приваблює небайдужих до процесу приватизації енергійних людей, які один наперед другого поспішають відкусити чим жирніший, читай, дорожчий шматок не розпайованої землі. І тут дуже не  поталанило лісовогриновецьким хліборобам колишнього радгоспу лікрослин. Їх земля, всякими крутійствами високопоставлених шахраїв, не була поділена на шматки, як ото у всіх колишніх колгоспах та радгоспах Хмельницького району, а відтак, накинулися на неї ті, що були або перебувають при владі.
Колишній губернатор Вінницької та Хмельницької області Віктор Коцемир, наприклад, умудрився взяти під своє крило понад 550 га земель, оформивши її оренду на 49 років, не узгодивши належним чином з УДК «Укрфітотерапія». Зараз він докладає чималих зусиль, залучаючи потрібних людей, аби безкоштовно привласнити її, тобто приватизувати.
Але тут, як-то воно завжди буває в нашому матеріальному світі, коса найшла камінь. Відбиваючи інтереси Лісовогриновецької сільської громади, проти сучасних «приватизаторів-латифундистів» повстала більшість депутатів місцевої ради, які пропонують поділити решту землі між тими, хто дійсно її заслуговує (пенсіонери, ветерани, колишні працівники радгоспу). Свої серйозні претензії вони пред’являли, насамперед, секретарю сільської ради О. Г. Шуприган, котра, не будучи депутатом названої ради, стала ним, начебто, через родичання з одним із керівників Секретаріату президента. А потім усунули з посади й Є.Д. Грицину, як такого, що не дбав про інтереси громади.
Голова сільської ради подав на депутатів сільської ради у суд. Справа розтягнулася якщо не на роки, то на місяці. Вже потрапила вона в Львівський окружний апеляційний адміністративний суд. А Грицина  продовжує разом із секретарем підписувати документи і пропечатувати їх зниклою печаткою.
Не виключено, що й інші представники влади покровительствують фермерському господарству «Колібрі», яке очолювала молодша донька Віктора Коцемира – Валентина і приватному підприємцю О. В. Кольгофер, – це старша донька. Бо ж різні державні контролюючі організації б’ють у дзвони, надсилаючи чергові депеші про непоправну шкоду природі та суспільству, яку вони наносять, але належного реагування з боку силовиків немає.
Ось розсуди сам, наш шановний читачу, інспекція Державного архітектурно-будівельного контролю області подає в суд на Оксану Кольгофер за те, що вона самовільно здійснює виконання земельних робіт, а саме зняття шару грунту понад 1 м та підготовчих робіт, які згідно Державного класифікатора видів робіт на ДБНА – 3.1-5-96 належать до будівельних робіт, а також будівництво житлових будинків на території Лісовогриновецької сільської ради Хмельницького району. Порушення відповідачем норм містобудівного законодавства перешкоджає забезпеченню ефективного функціонування і розвитку в сфері архітектурної діяльності на території Хмельницької області.  Та може призвести до непередбачуваних наслідків. Або візьмемо депешу державного підприємства «Хмельницьке лісомисливське господарство», яке розіслало тривожні листи в чимало інстанцій. В них воно повідомляє, що внаслідок земляних робіт розмір шкоди, завданий О. В. Кольгофер заповідному урочищу «Лісовогриновецьке», склав 675 тисяч гривень! А в загальному шкода сягає – 822 863 грн. Хто і коли буде покривати ці збитки?
Так само невідомо – коли і чим завершиться вся ця справа. Нагадаємо, що близько року тому правоохоронці звітували, що ось-ось можуть порушити кримінальну справу за фактом шахрайства проти членів родини екс-губернатора. І що? Прокуратура Хмельницької області направила лист до обласного управління Міністерства внутрішніх справ та матеріали про проведення перевірки та прийняття рішення про порушення кримінальної справи. Проте, як розповіли кореспонденту «Є Поділля» в прес-службі обласної прокуратури, належної перевірки правоохоронці не провели. Хмельницьким райвідділом міліції двічі виносилася постанова про відмову в порушенні кримінальної справи. І двічі прокуратура Хмельницького району скасовувала ці постанови.
Крім того, за позовом прокурора Хмельницького району господарським судом скасовано розпорядження голови Хмельницької райдержадміністрації про передачу в оренду ПП Кольгофер О.В. 25 гектарів землі на 49 років для організації кінноспортивної школи, аквапарку та бази відпочинку за межами Лісових Гриновець. Підставою скасування розпорядження була відсутність відповідної державної експертизи. Однак рішення суду вже скасовано Львівським апеляційним судом. І нині обласна прокуратура оскаржує цю постанову в Вищому адміністративному суді України.
І наостанок додамо. За скаргою прокуратури області Львівським апеляційним адміністративним судом розглядається спір щодо законності видачі управлінням з контролю за використанням і охороною земель у Хмельницькій області приватному підприємцю Кольгофер дозволу на зняття родючого шару грунту без сплати втрат сільськогосподарського виробництва, як то передбачено законом.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую