ye-logo.v1.2

Новий губернатор пообіцяв сформувати свою команду за вісім днів

Політика 1309

У деяких районах хмельниччини голови адміністрацій уже „збирають валізки”

Наприкінці минулого тижня, у п’ятницю, відбулося представлення нового голови Хмельницької облдержадміністрації. Чесно кажучи, несподіваним призначення не стало, область очолив голова обласної організації Партії регіонів і керівник обласного виборчого штабу Віктора Януковича на президентських виборах Василь Ядуха, якого з самого початку називали фаворитом губернаторських перегонів на Хмельниччині.

Щоправда, перед самою подією у кулуарах влади жваво обговорювалися декілька кандидатур, які потенційно можуть зайняти губернаторське крісло. Справа в тому, що після призначень депутатів з «регіоналів» у Верховній Раді на посади у новосформованому уряді Василь Ядуха, внесений у виборчий список партії на останніх позачергових парламентських виборах, цілком міг би  знову отримати депутатський мандат. Отож областю одразу почали „ходити” імена нових кандидатів. Серед фаворитів називали нинішнього першого заступника голови адміністрації Миколу Дерикота, сина голови Хмельницької обласної організації Народної партії, народного депутата України Василя Шпака, голову правління «Стіомі-холдинг» Михайла Стадніка і, навіть, сина президента.
Інтрига у обласному білому домі зберігалася аж до минулого четверга. До речі,  цього дня тоді ще губернатор Хмельниччини Іван Гавчук навіть встиг провести чергове розширене засідання колегії облдержадміністрації, на якому вручив своїм трьом, вже колишнім заступникам, грамоти та висловив подяку за плідну співпрацю під оплески присутніх на колегії голів райдержадміністрацій.   
Проте, фактично, через декілька годин після закінчення колегії, Іван Карлович склав свої повноваження згідно  з підписаним того ж дня Указом Віктора Януковича. Остаточно всі крапки над «і» було розставлено пізно ввечері, коли на офіційному сайті нинішнього  Президента з’явилася інформація про призначення одночасно 14 нових голів облдержадміністрацій, зокрема, і Василя Ядухи.
Вже вранці наступного дня у сесійному залі головної адміністративної будівлі відбулося представлення новоспеченого губернатора активу області. Сам зал був вщерть заповнений представниками Партії регіонів, народними депутатами, місцевими бізнесменами, журналістами та деякими головами районних адміністрацій. Одним словом, народу насходилося стільки, що усіх розмістити не допомогли й додаткові стільці, зібрані з усіх-усюд. А чиновникам самої адміністрації та деяким головам районів  довелося окупувати балкон сесійної зали…
Як і повелося, представив нового губернатора урядовий чиновник з столиці. На Хмельниччині ним став віце-прем’єр-міністр Володимир Сівкович.
Вже пізніше Василь Ядуха у новій ролі голови облдержадміністрації розповів про своє бачення розвитку Хмельниччини. Зокрема, Василь Степанович подякував усім своїм землякам та прибічникам, котрі пам’ятають його за часів роботи на посадах голови Віньковецької та Деражнянської райдержадміністрацій та наголосив, що першочерговими напрямками роботи його команди буде підняття промисловості, сільського господарства, розрахунки за енергоносії та надходження коштів до Пенсійного фонду. Для цього очільник закликав актив не використовувати в роботі політичних антипатій, бути не просто керівниками, а, насамперед, господарями. Не забариться нова команда, за словами пана Ядухи, й зі створенням проекту обласного бюджету, який необхідно буде презентувати у Києві за місяць. 
Після короткої промови нового губернатора, його почали вітати. Цікаво, що першим із букетом до Василя Ядухи просто таки підбіг народний депутат, керівник обласного штабу БЮТ Олександр Буджерак. (До речі, чимало представників цієї опозиційної сили потім обурювалися такою поведінкою свого очільника).
Після двадцятихвилинного вручення квітів та вітань голова облдержадміністрації здійснив свій перший підхід до преси у новій якості. Спілкуючись з журналістами, пан Ядуха озвучив напрямки діяльності своєї команди на найближчий час. Звісно, в першу чергу представників мас-медіа цікавило питання кадрових змін. Губернатор повідомив, що тотальної чистки, як це відбувалося після приходу до влади «помаранчевої команди», не буде. Хоча, пообіцяв, що на місцях залишаться лише професіонали та ті, хто знає, для чого вони працюють. Між іншим, Василь Степанович підкреслив, що нині однією з основних проблем для Хмельниччини та, загалом, України є кадровий потенціал. Справжніх фахівців знайти дуже важко та саме від них залежатиме ефективна робота його команди, основний кістяк якої він пообіцяв сформувати за сім-вісім найближчих діб.
До речі, вже нині у владних коридорах йдеться про те, що новопризначений губернатор  збирається поміняти заступників, котрі були призначені ще за часів Івана Гавчука. Так, область найближчим часом  може залишитися без заступника  з економічних питань, голови Хмельницької обласної організації «Єдиний центр»  Віктора Коліщака (якому свого часу також пророкували губернаторське крісло). Звісно, й нові призначення не забаряться. Принаймні, вже нині в області почали говорити про те, що у нового губернатора у заступниках можуть з’явитися дві жінки та, навіть, ті, хто нещодавно вважався також претендентами на губернаторське крісло. Одним словом, посади заступників вже розписані. Справа залишилася за малим –  затвердженням їхніх кандидатур у столиці.
Щодо голів райдержадміністрацій, то тут без змін також не обійдеться. Наразі, ще під час свого представлення Василь Степанович обмовився про незадовільний стан справ у Городоцькому районі...
Між іншим, в день свого призначення новоспечений голова облдержадміністрації у перервах між вітаннями встиг зібрати на нараду й голів райдержадміністрацій. Про звільнення чи про якісь перестановки на зустрічі не йшлося. Єдине, про що попросив губернатор усіх керівників районів – поки активно працювати, всі політичні та особистісні суперечки у посадових кабінетах припинити та дотримуватися лінії президента.
А поки на адресу Василя Ядухи все ще продовжують надходити вітальні телеграми та листи. Зокрема, вже привітали нового губернатора Хмельниччини Глава Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін, білоруський посол, Генеральний консул Росії у Львові, голови облдержадміністрацій та комітетів Верховної Ради України. Серед тих, хто особисто привітав новопризначеного голову, значиться також Голова Національного олімпійського комітету Сергій Бубка і голова обласної організації ветеранів Афганістану, колишній мер Хмельницького Микола Приступа, міський голова Ізяслава та директор Хмельницького благодійного фонду «Хесед Бешт» Ігор Ратушний.  

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую