ye-logo.v1.2

Хмельницька міська рада вимагає заборонити транзит російських фур

Політика 2719

Щоправда, яка кількість депутатів підтримала таку вимогу, невідомо.

Сьогодні депутати Хмельницької міської ради прийняли декілька звернень до держаних керівників. Але, жодне з них не було поставлено на голосування. Утім, як заявив міський голова Олександр Симчишин, будуть направлені адресатам.

Спочатку Тетяна Прядун запропонувала прийняти звернення щодо заборони транзиту російських вантажівок нашими дорогами. «Польща, Туреччина забороняють транзит російських фур, а Україна повним ходом надає можливість їм їздити, - заявила депутат. – Наші можновладці лобіюють інтереси олігархів. Тому пропоную підтримати звернення до Президента, уряду та Верховної Ради з вимогою заборонити повністю транзит російських фур територією України».

Ще одне звернення стосувалося підвищення цін на газ. «Чергове зростання на 53% - це просто вже Україну добити. І без Путіна, і без кровожерливих ворогів зовнішніх у нас є свої, - заявив депутат Віталій Діденко. – Є пропозиція звернутися з застереженням до Кабінету Міністрів щодо підвищення так званої соціальної ціни на газ. Прошу вашої підтримки».

Одразу два звернення стосувалися звільнення Надії Савченко, які озвучили Олег Певнєв та Лев Бірюк. Ще одне – про пільгові перевезення, які озвучив Віталій Худецький. Усі ці звернення можна було поучти під час прямої трансляції, яку вів сайт "Є".

У регламенті міської ради в статті 39 написано, що, цитуємо: «Рада в межах своїх повноважень приймає нормативні та інші акти у формі рішень». У пункті 3 зазначено, що іншими актами ради, що приймаються у формі рішень є рішення , звернені до не підпорядкованих раді суб’єктів із закликом до вчинення певних дій та ініціатив, в тому числі: до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, правоохоронних, судових та інших органів
центральної влади України. А для прийняття рішення слід проголосувати. Утім, міська рада за жодне звернення не голосувала. Після того, як міський голова Олександр Симчишин запитав, чи будуть у когось заперечення, він заявив: «Надсилаємо тоді всі від міської ради. Звернення Бірюка та Певнєва об’єднаємо».

Та, за словами голови комісії з питань регламенту, депутатської діяльності, антикорупційної політики, забезпечення правопорядку та зв’язку з військовими частинами Анатолія Собка, ці звернення не є рішенням сесії, оскільки вони не були в порядку денному. «Може напишуть там, що це звернення депутатів міської ради, - зазначив Анатолій Іванович. – А, щоб це були рішення ради, то тоді їх слід було включати в порядок денний і голосувати за кожне окремо».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую