ye-logo.v1.2

Рейтинг народних депутатів. У першій десятці – представник Хмельниччини На правах реклами

Політика 3145
Сергій Мельник увійшов до десятки депутатів, які голосують за реформаторські закони
Сергій Мельник увійшов до десятки депутатів, які голосують за реформаторські закони. Фото: 112.ua

На початку березня видання «Українська правда» оприлюднило рейтинг роботи народних обранців.

Як виміряти коефіцієнт корисної дії депутата: хто працює добре, а хто даремно "проїдає мандат"? VoxUkraine регулярно розраховує рейтинг депутатів-реформаторів iMoRe, що показує, як кожний парламентарій брав участь в ухваленні всіх прогресивних законопроектів.

Народні депутати, як і влада в цілому, слабо підзвітні, якщо немає чітких критеріїв та інструментів для вимірювання їхньої ефективності.

В Україні є низка громадських організацій та проектів, що оцінюють ефективність роботи парламентарів: rada.oporaua.org, Чесно, РПР та інші. Одні акцентують увагу на відвідуванні сесійної зали, "кнопкодавстві", інші оцінюють якість ініційованих законопроектів. Крім цього, самі депутати звітують за роботу в окрузі, міжнародні поїздки, внесені поправки тощо.

VoxUkraine зосередився на оцінці найважливішої функції парламентарів – як вони голосують за реформаторські законопроекти. На основі цього аналізу ми регулярно складаємо рейтинг iMoRe депутатів-реформаторів.

Схожий рейтинг видання оприлюднювало у вересні минулого року. Однак з того часу у лідери за результатами роботи і голосування за реформаторські закони, вийшов народний депутат від Хмельницького Сергій Мельник. За півроку він з 13 місця піднявся на 7.

Топ-10 народних депутатів, що голосують за реформаторські законопроекти.

Повний аналіз роботи народних депутатів та парламентських фракцій, а також показники, які бралися до уваги при складанні рейтингу можна прочитати за посиланням у виданні «Українська правда».  

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую