ye-logo.v1.2

Президентський неспокій

Політика 1440

Віктор Янукович прийняв рішення перервати відпустку та повернутися до Києва, щоб особисто контролювати дії влади, спрямовані на протидію можливим надзвичайним ситуаціям.

 Цього спекотного літа Віктор Федорович став єдиним, хто взяв на себе таку відповідальність.
Рішенню глави держави передувало проведення надзвичайного засідання РНБО, в ході якого обговорювалися заходи щодо недопущення масштабних пожеж. Аномально спекотна температура в Україні спричинила надзвичайно високу пожежну небезпеку. Віктор Янукович висловив обурення тим фактом, що окремі чиновники не виконують урядові рішення щодо посилення заходів безпеки. Часом видається, що надзвичайні події минулих років, пов’язані з вибухом боєприпасів на військових складах, нічому не навчили окремих урядовців. Вони наче не усвідомлюють, що подібна недбалість може мати надзвичайно важкі наслідки, про що свідчить ситуація в Росії. У наших сусідів жертвами пожеж вже стали 50 чоловік, а збитки, завдані вогнем, поки не піддаються обрахуванню.
Необхідність особистого втручання Президента у справу протистояння можливим пожежам – свідчення того, що державний апарат працює неефективно і може виконувати поставлені перед ним завдання лише в умовах жорсткого контролю та перспектив особистої відповідальності за невиконання рішень влади. Роки помаранчевого безладу практично зруйнували систему державного управління, тому Януковичу та його команді доводиться, даруйте за каламбур, вживати пожежних заходів для нормалізації ситуації. Разом з тим очевидно, що надзвичайна ситуація, що склалася завдяки підвищеній температурі та пожежній небезпеці, стане каталізатором модернізації управлінської команди. Реформи, задумані Президентом, потребують ефективних виконавців, і стихія дозволить перевірити кадровий потенціал нашої держави. Тим часом Віктор Федорович продовжує тримати руку на пульсі подій у державі та розширювати склад своєї команди. Минулого тижня країна отримала чергове підтвердження того, що у команді Януковича готові приймати професіоналів без огляду на їхню партійність та політичне минуле. Зокрема, керівником робочої групи з розробки національних проектів Комітету з економічних реформ при Президенті України став Владислав Каськів, лідер партії «ПОРА».
Як відомо, Каськів був одним з найрадикальніших лідерів «помаранчевої» революції, однак це не стало на заваді співпраці з главою держави. Віктор Янукович послідовний у тому, що заради процвітання України можна об’єднувати представників різних політичних сил. Під час зустрічі з Президентом Каськів презентував п’ять національних проектів, які будуть оприлюднені під час найближчого засідання Комітету з економічних реформ. Принагідно зазначимо, що для реалізації національних проектів будуть використовуватися не кошти Державного бюджету, а іноземні інвестиції. Президент схвально оцінив зміни, внесені до проекту Податкового кодексу, проте відзначив, що їх недостатньо. На думку Віктора Януковича, всенародне обговорення цього документа дозволить суттєво доопрацювати зібрання податкових норм. Глава держави наголосив, що після ухвалення Податкового кодексу Україна стане  країною з прозорою та передбачуваною фіскальною системою, що сприятиме стабільному розвиткові економіки та притоку інвестицій.
Сьогодні можна говорити про те, що через надзвичайну спеку політичний сезон в Україні розпочався дещо раніше, ніж звичайно. Президент, як і належить головній діючій особі вітчизняної політики, відіграє найбільш активну роль. Це не лише додає йому рейтингових очок, а й вчергове доводить: саме глава держави сьогодні виступає в якості ініціатора та натхненника необхідних економічних та політичних перетворень в державі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую