ye-logo.v1.2

Складений депутатський мандат, львівське сміття та… Старокостянтинів

Політика 8612

Сьогодні відбулася сесія Старокостянтинівської міської ради, на якій було чимало емоційних виступів.

Питання навколо міського полігону твердих побутових відходів у Старокостянтинові стало чи ненайголовнішим на черговій сесії міськради. Адже туди, попри мораторій, який депутати прийняли в червні, й досі завозять сміття зі Львова. А вчора, 5 липня, як вже писав сайт «Є», на ньому ледь не побили людей, які блокували вантажівки зі сміттям.

На засіданні 6 липня міські депутати мали розглянути 26-м питанням проект рішення про скасування мораторію на ввезення не старокостянтинівського сміття на сміттєзвалище. А тому «сміттєві» пристрасті розпочали ще до затвердження порядку денного. Дехто з депутатів наполягав не виносити цей проект рішення на розгляд, оскільки його не розглянула жодна з депутатських комісій.

Утім, ситуацію «розрядив» виступив депутата Олександра Шевчука, який був автором проекту про скасування мораторію. Олександр Олексійович заявив, що готуючи проект, він не порадився з усіма. «Моє рішення викликало негативну реакцію в однопартійців (він обраний від «Сили людей»), у колег-депутатів, колег по роботі та багатьох мешканців міста», - зауважив пан Шевчук. Заявив і про те, що його вже виключили з партії. І… «Вважаю за необхідне скласти з себе повноваження депутата міської ради», - заявив Олександр Шевчук.

Олександр Шевчук вирішив скласти свій депутатський мандат.

Як все відбувалося, можна було спостерігати в прямому ефірі на сторінці сайту «Є» в «Фейсбук»:

Ну, а далі було голосування за пропозицію зняти питання про скасування мораторію з розгляду. У підсумку 20 голосів «за» (всього в раді 34 депутати) і мораторій ніхто не скасував. Та на цьому «сміттєві пристрасті» не завершилися.

Депутати вирішили обговорити ситуацію, яка сталася 5 липня на сміттєзвалищі. Нагадаємо, тоді активісти та деякі депутати заявили, що невідомі, як вони кажуть, «тітушки», погрожували їм та навіть виштовхали автомобіль, яким блокували виїзд вантажівок, які наче завезли львівське сміття на полігон. Звинувачували в цьому міського голову Миколу Мельничука. Той мовчки слухав, іноді посміхаючись, говорячи: «Мені просто смішно від вас таке чути».

Сварки, емоції, запитання без відповідей… на кшталт: «Чому є мораторій, а сміття завозять?».

Микола Мельничук, міський голова Старокостянтинова.

Більше півгодини депутатських виступів і слово взяв міський голова. «Я буду відвертим, як ніколи, і надам справедливу повноцінну інформацію, - заявив Микола Степанович. – Це питання не екологічне, не економічне, а політичне. Окремі партії хочуть заробити на цьому питанні політичний останній багаж. Вже немає до чого в місті взятися». А далі… Микола Мельничук не пояснював, чому попри мораторій, на полігон завозять сміття з іншої області, а розповідав про проект з реконструкції місцевого полігону твердих побутових відходів. «Наше сміттєзвалище буде приносити близько 300 мільйонів прибутку. 50% інвестору, 50% у бюджет, - переконував мер. – Це буде перший такий проект в Україні. Буде зроблена Європа». На закиди, що то він причетний до вчорашніх подій з «тітушками», пан Мельничук заявив: «Заявляю, ні з ким я не проводив ніяких перемовин чи запрошував сюди якихось там «тітушок».

Разом із тим, за пропозицією одного з обранців, створили депутатську комісію, яка має провести своє розслідування того, що сталося 5 липня. Ну, а правоохоронці проводять своє. Поки що за статтею 296 частиною 2 – «Хуліганство», яка передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую