ye-logo.v1.2

Влада і аграрії мають об’єднати зусилля для протидії рейдерам - Лабазюк На правах реклами

Політика 2611
За останній рік кількість рейдерських захоплень підприємств зросла майже вдвічі.
За останній рік кількість рейдерських захоплень підприємств зросла майже вдвічі. . Фото: depo.ua

Питання протидії рейдерським захопленням в аграрній сфері вдасться «зрушити з мертвої точки» лише завдяки об’єднанню зусиль влади та учасників ринку.

Таку думку висловив народний депутат, представник аграрного комітету у Верховній Раді Сергій Лабазюк під час Антирейдерського форуму в Броварах Київської області.

Як зазначив політик, через юридичні прогалини в законодавстві кількість випадків аграрного рейдерства з кожним роком лише зростає. Зокрема, через недосконалість законодавства до держреєстру вносяться фіктивні документи про права власності чи права оренди, що стають відправною точкою рейдерських атак. В результаті - найняті рейдерами охоронні фірми та групи «тітушок» отримують можливість імітувати законність, хоча фактично вчиняють брутальне захоплення чужих підприємств, врожаю або майна.

«Тобто, «рейдери» почуваються, як риба в воді. Тому питання складне і простих рішень не має. Тут потрібен комплексний підхід», - наголосив Сергій Лабазюк.

За словами політика, у Верховній Раді відбулося засідання аграрного комітету за участі профільного Міністерства, асоціацій, громадських об’єднань, фермерів та правоохоронних органів, аби «за одним столом знайти спільний шлях для вирішення вкрай небезпечної ситуації, яка склалась з захопленнями аграрних підприємств».

Крім того, вже 7 вересня, у четвер відбудеться зустріч членів аграрного комітету парламенту із керівництвом Кабміну Міністрів, щоб напрацювати дорожню карту в протидії рейдерам.

«Тому впевнений, що протягом декількох тижнів питання зрушиться з мертвої точки і результати спільної роботи сприятимуть подоланню цього негативного явища та покращенню інвестиційного клімату в аграрному секторі», - народний депутат.

Як відомо, найбільше від рейдерських захоплень страждають фермери в центрі й півночі України, трохи менше – на півдні. За останній рік кількість рейдерських захоплень підприємств зросла майже вдвічі. За підсумками 2016 року в світовому рейтингу Індексу прав власності Україна опустилася з 109-го на 115-е місце зі 129 країн світу. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую