ye-logo.v1.2

Що робили поліція, молодики і депутат під стінами храму у Хмельницькому

Політика 16804
Семеро молодиків прийшли до собору висловити свій протест проти дій священика
Семеро молодиків прийшли до собору висловити свій протест проти дій священика. Фото: з соцмереж

Сьогодні семеро молодиків прийшли під храм у Хмельницькому із плакатами та іграшками.

Представники організації "Фенікс", яка ще донедавна була Соколом і асоціювалася зі свободівцями, прийшли під стіни Свято-Покровського кафедрального собору (РПЦ МП). Молодики принесли плакати з написами «ФСБ, геть з церкви», «У цих стінах вмерла віра» та інші. Також залишили біля входу іграшки коментуючи усе це дійство словами засудження дій одного із Запорізьких священиків, який за повідомленням ЗМІ відмовився хоронити дитину, бо та була хрещена в українській церкві.

Очевидці кажуть молодиків було семеро, серед них депутат-свободівець Бурлик. Також зазначають, що на місці події була присутня поліція, яка вилучила у одного із молодиків пляшку з кров’ю (або речовиною схожою на кров). 

За словами очевидців, під час промови депутата Бурлика прихожани, які були поблизу, з ним сварилися і заспокоювали. Той, у свою чергу, звернувся до поліції, коли націоналістів почали відтісняти із натовпу.

«Ми прийшли принести іграшки з плакатами і звернутися до прихожан, шоб ті задумалися, до якої церкви вони ходять, враховуючи випадок у Запоріжжі! Ми хотіли показати, що Хмельницький солідарний із Запоріжжям», – прокоментував Бурлик.

У поліції ж кажуть коротко: все пройшло спокійно, без особливих сутичок, законність та безпеку ми забезпечили.

Нагадаємо, на початку січня у Запоріжжі, священик православної церкви Московського патріархату відмовився відспівувати дитину, бо її хрестили у церкві Київського патріархату. Після цього один із блогерів закликав українців приносити ляльки під стіни храмів РПЦ\МП
 

  

Депутат-свободівець Бурлик прийшов під стіни храму із іграшками та плакатами 

Коментарі:

Адміністратор 14.01.2018 21:31

Віталій, маленьке уточнення: Махота - Митрополит Української православної церкви і до собору, що на Володимирській не має відношення.

Віталій Українець 14.01.2018 20:52

Настав час Махоті звільняти будівлю.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую