ye-logo.v1.2

Комуністи у Хмельницькому «працюють»…. офіційно?

Політика 9342

Сьогодні декілька молодих людей прийшли до очільника обласного осередку КПУ, щоб задати запитання. І пішли… писати заяву в поліцію.

Поліції було більше, ніж учасників заходу. А ті, хто прийшли до будівлі «Хмельницької макаронної фарбики», кажуть, що це ні пікет, ні акція, ні… Просто хочуть зустрітися з керівником підприємства Ігорем Корнійчуком, який є першим секретарем обласного комітету Комуністичної партії України. Що ж відбувалося? Розібратися в цьому намагався журналіст сайту «Є»

Ще за декілька днів до 26 березня, до редакції зателефонувала молода людина, яка представилася членом молодіжної громадської організації «Січ». І розповіла, що в понеділок громадські активісти завітають на макаронну фабрику, щоб запитати в Ігоря Корнійчука, чи відомо йому, що діяльність КПУ заборонена.

Днями на сайті обласної організації КПУ з’явилася інформація, що 16 березня цього року відбувся пленум Хмельницького обкому Компартії України. На думку активістів (а їх було восьмеро, серед них, за їх же словами, лише один є повнолітнім, а решті ще не виповнилося 18 років), ці збори провели на макаронній фабриці. «Ми обурені тим, що в нашому місті діє заборонена в Україні партія», - сказав один із учасників, який приставився Дмитром Савчуком.

Зайти до приміщення макаронної фабрики молодики не змогли. Вона була зачинена, а охоронець через двері заявив, що сьогодні вихідний. Натомість, учасники акції поспілкувалися з керівником управління превентивної діяльності обласного управління Нацполіції Дмитром Міхальцем. Найвищий поліцейський України пояснив неповнолітнім, що вони не мають права проводити акції протесту, бо ще не досягли 18 років, а, якщо порушуватимуть громадський спокій, то будуть притягнуті до відповідальності.

Дмитро Міхалець із Нацполіції пояснив учасникам акції про відповідальність, якщо ті будуть порушувати порядок.

Юнаки розвісили фото людей, які стали жертвами комуністичного режиму, на дереві при вході на підприємство. А потім розлили червону фарбу на сніг… На завершення ж повішали на вхідні двері макаронної фабрики Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки». Просили передати його Корнійчуку, але охоронець підприємства навіть не вийшов до них. Постоявши ще декілька хвилин, пішли в поліцію писати заяву про те, що в місті працює «заборонена Компартія».

Фото жертв комуністичного режиму повісили на дереві.

Була й червона фарба.

Журналісти ж, які були на місці, вирішили зателефонувати Ігорю Корнійчуку, і… він підняв слухавку. Ігор Володимирович підтвердив те, що у Хмельницькому й справді проходив пленум комуністів. Але, як стверджує, не на території макаронної фабрики. Спочатку сказав, що в нього дома. А, коли почув сумніви журналістів, що навряд чи в його будинку є такий актовий зал, як на фото, заявив, що збиралися на одному з приватних підприємств у районі, але не макаронній фабриці. Бо це харчове підприємство.

Ось у цьому приміщенні збиралися комуністи 16 березня. Так написано на їхньому сайті. Ігор Корнійчук каже, що це не на макаронній фабриці...

А ось так виглядала зала макаронної фабрики в 2013 році. Складається враження, що стіни та навіть телевізор такі ж, як на фото з зібрання КПУ, яке, як каже Ігор Корнійчук, було на одному з підприємств району.

На переконання Ігоря Корнійчука, він нічого протизаконного не проводив. Каже, що діяльність Компартії не заборонена, оскільки ще тривають суди. А реєстрація не скасована.

Нагадаємо, Закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки» набув чинності в травні 2015 року. У грудні 2015 року, як пише «Дзеркало тижня», Окружний адмінсуд міста Києва задовольнив позов Мін'юсту України в повному обсязі, заборонивши діяльність КПУ.

То в Хмельницькому комуністи «працюють» офіційно чи ні? Із подібним запитанням ми звернулися до Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області. Відповідь обіцяли надати якнайшвидше. Тому, далі буде…

Коментарі:

Адміністратор 27.03.2018 09:43

Дякуємо, виправили

27.03.2018 08:38

Немає в українській мові слова "виляли", куди дивиться редактор?

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую