ye-logo.v1.2

Хмельницьких комуністів статусу юрособи ще не позбавили

Політика 2180
Діяльність КПУ заборонена, але не як юридичної особи. Поки що?
Діяльність КПУ заборонена, але не як юридичної особи. Поки що?. Фото: з архіву

Чому? Сайту «Є» пояснили в управлінні юстиції.

Діяльність Комуністичної партії України заборонена, але вона й досі здає звіти про свою роботу у відповідні органи. Так можна коротко пояснити те, що відбувається на Хмельниччині навколо комуністів.

Нагадаємо, вчора, 26 березня, на сайті «Є» вийшов матеріал під назвою «Комуністи у Хмельницькому «працюють»…. офіційно?». У ньому ми розповіли про акцію біля хмельницької макаронної фарби, учасники якої хотіли запитати директора підприємства Ігоря Корнійчука, який очолює обласних комуністів, чому його партія веде якусь діяльність, якщо це заборонено законом «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки».

Вже після акції Ігор Корнійчук телефоном заявив журналісту сайту «Є», що не займається протизаконною діяльністю, оскільки КПУ ще наче не заборонили. Аргумент - комуністи й досі здають звіти у податкову, пенсійний тощо.

Чи правду сказав Корнійчук? Щоб розібратися, ми звернулися за роз’ясненням до Головного територіального управління юстиції в Хмельницькій області. І, сьогодні, 27 березня, отримали відповідь.

«Я з’ясовувала це питання ще в Мін’юстиці, - повідомила начальник відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань Наталія Іванова. - Ситуація така, що коли прийняли закон, то була комісія, яка прийняла рішення, що ця партія не відповідає вимогам закону. І вже на підставі цього висновку партія подала до суду. І з тих пір вони судяться».

По суті, як каже Наталія Костянтинівна, діяльність комуністичної партії заборонена. Але оскільки тривають судові процеси, то виникає ось така незрозуміла ситуація. «Щодо звітів обласного осередку, то по реєстрах виходить, що вона ніяких дій з 2012 року не проводила, - продовжує пані Наталія. - Вони здають звіти про діяльність, як юридична особа. Вони повинні це робити, оскільки саме діяльність, як юрсоби, остаточно не припинена».

До теми: Депутат обради попередив силовиків, що «вулиця» може відреагувати на діяльність комуністів у Хмельницькому

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую