ye-logo.v1.2

Гройсман на «тещиному язиці»: «Я не ставлю за мету карати людей»

Політика 4545
Володимир Гройсман оглянув стан ремонту так званого тещиного язика
Володимир Гройсман оглянув стан ремонту так званого тещиного язика. Фото: kmu.gov.ua

Сьогодні Прем’єр-міністр України перебуває з візитом у Кам’янці-Подільському.

Найпершим пунктом відвідування Глави уряду на Хмельниччині стала ділянка дороги «Н-03 Житомир-Чернівці», яку називають «тещиним язиком».

Роботи з розширення цієї дороги були розпочаті у квітні, а завершити їх планують вже у листопаді. За повідомленням прес-служби Хмельницької облдержадміністрації, на «тещиному язиці» вже виконали робіт на 76,6 мільйонів гривень із 78 мільйонів, виділених на 2018 рік.

«Прем’єр-міністр наголосив, що пріоритетом у роботі дорожніх служб має бути максимально ефективне використання бюджетних коштів, а також дотримання найвищих стандартів безпеки дорожнього руху, аби ця ділянка дороги нарешті перестала бути такою небезпечною для водіїв», - повідомляють у прес-службі ОДА.

«Ми будуємо нові дороги, роботи багато. Але про питання безпеки не можна забувати. Маємо жахливі цифри травмованих та загиблих, – сказав Володимир Гройсман. – В рамках дорожнього фонду (цього року) ми виділили понад 2 млрд грн на проведення заходів з підтримки безпеки руху».

Роботи на тещину язиці мають завершити в листопаді. Фото: facebook.com/volodymyrgroysman

Одночасно Глава Уряду наголосив, що безпека руху – це комплексна робота. Дороги – лише одна її складова. Інші – персональна відповідальність водія і система контролю за ситуацією на дорогах. «Я не ставлю за мету карати людей. Але ми повинні розуміти і те, що ДТП – це, окрім іншого, перевищення швидкості і нехтування правилами дорожнього руху, – сказав Володимир Гройсман. – Має бути системний контроль і відповідальність водія. Завжди говорю: правила дорожнього руху написані кров’ю, і саме від наших рішень залежить те, наскільки безпечними будуть наші дороги. Ставлю завдання – досягти 30%-го зниження аварій, травм і смертності. Це більше тисячі врятованих життів».

Читайте також: «Ревізор» Гройсман: зупинка біля Водичок - прем’єр на дорозі (РЕПОРТАЖ)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую