ye-logo.v1.2

Хмельницька облрада в прямому ефірі: бюджет-2019, програми та «захист бізнесу»

Політика 4903
21 грудня Хмельницька обрада має прийняти бюджет на 2019 рік
21 грудня Хмельницька обрада має прийняти бюджет на 2019 рік. Фото: автора

Сьогодні депутати обласної ради проведуть останню в цьому році сесію.

 Більше шести десятків питань і «новорічно-різдвяні» канікули. Хмельницька обласна рада 21 грудня проведе своє чергове пленарне засідання, яке стане останнім в 2018 році. Наступного разу зберуться вже у 2019-му.

Ну, а «під ялинкою» на депутатів очікує проект «Про обласний бюджет Хмельницької області на 2019 рік». Щоправда, цей документ депутати мають розглянути наприкінці сесії. Принаймні, він значиться 55 питанням в орієнтованому переліку, оприлюдненому на сайті обласної ради.

Як вказано в пояснювальній записці до бюджету, прогнозні показники доходів загального фонду обласного бюджету на 2019 рік, у порівнянні із очікуваними надходженнями у 2018 році, збільшено на 68,5 мільйонів гривень (на 8%) та становлять 929,58 мільйонів гривень. Та таке збільшення пов’язано із підвищенням рівня мінімальної заробітної плати із 3 723 до 4 173 гривень. А основним джерелом надходжень обласного бюджету є податок на доходи фізичних осіб, питома вага якого становить 88,5% від прогнозного показника доходів загального фонду 2019 року.

Розглянуть депутати і хід виконання багатьох програм, а також розглянуть нові. До прикладу, обласну комплексну програму на 2019-2020 роки соціальної підтримки учасників неоголошеної війни, загиблих, постраждалих (в тому числі й під час Революції Гідності), а також вшанування вшанування пам’яті загиблих.

Не виключно, що депутати розглянуть звернення, як рішення облради, до Верховної ради України, Кабінету Міністрів України щодо запобігання надмірному тиску на малий та середній бізнес. У ньому йдеться про те, запроваджені фінансові санкції за порушення трудового законодавства, які сягають більше 370 тисяч гривень, не відповідають рівню доходів малого та середнього бізнесу. Також є необгрунтованими. І, цитуємо: «На думку роботодавців, закладена система перевірок може стати схемою рейдерського захоплення успішного бізнесу, інструментом неправомірної боротьби з конкурентами».

Прямий ефір сесія Хмельницької обласної ради 21 грудня на сайті «Є». Вашій увазі запис трансляції. Перша частина (до обідньої перерви), коли прийняли бюджет:

Продоження трансляції після обідньої перерви:

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую