ye-logo.v1.2

Віталій Діденко: «Наша мета не позмагатися на чергових виборах, наша мета - змінювати місто та Україну» На правах реклами

Політика 5790
Віталій Діденко
Віталій Діденко. Фото: facebook.com/VitaliiDidenkoKhm

Для вирішення більшості проблем Хмельницького, як вважає Віталій Васильович, потрібно зміцнити місцеву економіку.

Минулого тижня Хмельницький міський голова Олександр Симчишин спростував чутки про свої плани йти на позачергові парламентські вибори. Також він презентував людину зі своєї команди, яка буде балотуватися до Верховної Ради України по мажоритарному округу №187. Ним виявився депутат міської ради Віталій Діденко. Він розповів сайту «Є», чому планує йти на вибори та що  би хотів змінити у Хмельницькому та в країні на посаді нардепа.

— Пане Віталію, чому ви вирішили балотуватися до парламенту?

— Йти до парламенту вирішив не виключно я. Мене делегувала партія ВО «Свобода» та команда нашого міського голови Олександра Симчишина. Я погодився на цю пропозицію, адже у нас немає іншого вибору: нинішня міська влада продемонструвала можливість стрімких позитивних змін в обласному центрі, проте інтереси хмельничан потрібно якісно відстоювати на рівні законодавчої гілки влади.

— На ваш погляд, які проблеми міста все ще потрібно вирішити?

— Всі проблеми Хмельницького накопичувалися роками. На це вплинула руйнація української та місцевої економік. Тодішні керівники не змогли зберегти промисловість і тепер ми пожинаємо плоди. Тому, щоб вирішити більшість проблем Хмельницького, найперше потрібно зміцнити місцеву економіку. Зокрема, шляхом розвитку підприємств.
Проте задля цього потрібно залучати інвестиції з різних куточків України та інших держав. Команда Олександра Симчишина вже показала як можна успішно залучати в місто кошти. Наприклад, у місті вже відкрито потужне виробництво ТОВ «СЕ Бортнетце Україна», яка займається виробництвом електропроводки. Також запрацювало виробництво побутової хімії за німецькою технологією у колишньому ТЦ «Європа». Лише ці два підприємства дадуть майже 3 тис. робочих місць.

— Що заважає місту збільшити обсяг залучення інвестицій?

— Найголовніша проблема — відсутність необхідної транспортної інфраструктури. Наприклад, для розвитку місцевої економіки важливо відновити хмельницьке летовище. Це не можливо зробити без державної підтримки.
Проте міста, які мають активних нардепів отримують більше фінансування на важливі проекти. Натомість Хмельницький на будівництво Палацу спорту нещодавно отримав з державної скарбниці лише 27 мільйонів гривень, які залучила міська влада, на противагу в Рівному народний депутат від ВО «Свобода» Олег Осуховський зміг пролобіювати 42 мільйони гривень. Тобто під лежачий камінь вода не тече — якщо нардеп нічого не робить для свого округу.

— У контексті цього питання, як ви оцінюєте фінансову децентралізацію? В уряді говорять про додаткові надходження в економіку міст, а на місцях — дотримуються дещо іншої думки…

— Для віддалених населених пунктів, які фактично повільно вмирають, реформа децентралізації частково принесла додаткові фінансові вливання. Яку користь отримав Хмельницький від децентралізації? — Моя відповідь: жодної. Всі розмови про збільшення фінансування й підтримки нашого міста — лише передвиборчі маніпуляції. Так, грошової маси стало більше. Проте через високий рівень інфляції та додаткові видатки, скинуті центральною владою на місцеві бюджети, грошей насправді стало менше. Потрібно змінювати систему. Але, не зважаючи ні на що, командою Симчишина у місті вдалося збудувати (або наразі ще добудовуються) 12 закладів освіти, понад 20 спортивних майданчиків, майже 100 прибудинкових, придбати 23 тролейбуси та утримати найнижчі тарифи. 

Олександр Симчишин та Віталій Діденко

Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин та Віталій Діденко. Фото: facebook.com/symchyshyn

— Яку законотворчу роботу ви проводитимете, якщо вас оберуть до парламенту?

— У спадок нам дісталися не лише зруйнована економіка, а й неефективне законодавство. Багато законів дійсно гарно прописані, але їх не виконують. Інші — взагалі є надбанням ще Радянського Союзу. Багато з них гальмують розвиток країни. Тому українське законодавство потребує докорінних змін у майже всіх галузях. Зокрема, підтримуватиму ініціативу своїх однопартійців — Антиолігархічний пакет докорінних перетворень країни. Наша мета не позмагатися на чергових виборах до парламенту, наша мета змінювати місто та Україну.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую