ye-logo.v1.2

Позачергова сесія Хмельницької облради онлайн: «формула Штайнмаєра»

Політика 6601

Сьогодні, 5 жовтня, пройде позачергова сесія Хмельницької обласної ради.

На розгляд депутатів облради винесуть лише одне питання. Воно стосується звернення до Володимира Зеленського та парламенту щодо недопущення прийняття положень «формули Штайнмаєра».

Розпорядження першого заступника голови Хмельницької обласної ради Неоніли Андрійчук про скликання позачергової сесії з’явилося напередодні. На такий крок керівництво органу місцевого самоврядування пішло після приходу ветеранів АТО та волонтерів з вимогою провести сесію й звернутися до центральної влади.

Раніше подібні вимоги вони висували кілька днів тому, надіславши у Хмельницьку міську та обласну ради листи від низки громадських організацій про необхідність проведення позачергових сесій. На їх переконання, прийняття «формули Штайнмаєра» означає, що за всі наслідки російсько-української війни платитимуть виключно українці.

Тоді ж 2 жовтня подібне звернення підготували й депутати облради від фракції ВО «Свобода». Проте на той час вони припускали, що сесія пройде у понеділок.

Нагадаємо, що депутати Кам’янець-Подільської та Славутської міських рад вже проголосували за звернення до органів центральної влади про недопущення реалізації положень «формули Штайнмаєра».

Початок пленарного засідання позачергової сесії обласної ради запланований на 12:30.

Оновлено. Сесія завершилася. Можете переглянути засідання в запису або прочитати в текстовому варіанті.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую