ye-logo.v1.2

Сесія Хмельницької міської ради: зміни до бюджету та пільги для учасників АТО

Політика 5693

Сьогодні, 9 жовтня, пройде чергова сесія Хмельницької міської ради.

На розгляд депутатів міської ради буде винесено менше ста питань порядку денного. Традиційно більшість з них стосуватиметься земельних питань. Проте одним з центральних стане внесення змін до місцевого бюджету на цей рік.

Завдяки перевиконанню доходів цьогоріч хмельницька скарбниця додатково отримала 41,2 мільйона гривень. З них 20 мільйонів гривень мають виділити на підтримку найбільших комунальних підприємств обласного центру для їх підготовки до осінньо-зимового періоду. Зокрема, КП «Хмельницькводоканал» отримає шість мільйонів гривень для часткового погашення боргів за електроенергію. Також з міського бюджету мають виділити додаткові кошти на підвищення зарплатні хмельницьким педпрацівникам, помічникам вихователів та кухарам навчальних закладів і на забезпечення пільгового проїзду в електротранспорті.

В продовження теми освітян: депутати також мають призначити персональні премії працівникам дошкільних, загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів міста. Цьогоріч їх отримає 36 педагогів.

Місцеві обранці мають прийняти рішення про перетворення трьох медичних закладів у комунальні підприємства. Така процедура відбувається в рамках реформи охорони здоров’я. Зокрема, під таке перетворення підпадають Хмельницька інфекційна лікарня, міська лікарня та міський протитуберкульозний диспансер. Останній має стати КП «Хмельницький медичний центр спеціалізованої, паліативної та хоспісної допомоги».

На черговій сесії міської ради не забудують і про учасників російсько-української війни. Зокрема, депутати мають прийняти зміни до міської програми соціальної підтримки учасників АТО, Революції Гідності, бійців-добровольців та членів їх сімей на 2018-2020 роки. Зокрема, пропонується виділити кошти на грошову компенсацію за земельні ділянки.

Для захисту від забудови «зелених зон» обласного центру місцеві обранці можуть прийняти схему екологічної мережі міста.

Крім того, з наших джерел відомо, що під час сесії міської ради мають винести «з голосу» звернення до органів центральної влади щодо засудження положень «формули Штайнмаєра».

Початок сесії Хмельницької міської ради запланований на 10:00.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую