ye-logo.v1.2

Держбюджет-2020 ухвалили в першому читанні: як голосували нардепи від Хмельниччини

Політика 2867
Під час голосування низка депутатів розкритикували поданий проєкт бюджету
Під час голосування низка депутатів розкритикували поданий проєкт бюджету. Фото: bank.gov.ua

Верховна Рада України розглянула законопроєкт №2000.

Сьогодні, 18 жовтня, Верховна Рада України в першому читанні ухвалила законопроєкт про бюджет на 2020 рік. За нього проголосували 255 депутатів.

Під час голосування низка депутатів розкритикували поданий проєкт бюджету за низькі соціальні стандарти та темпи економічного зростання. Водночас в уряді запевнили, що проголосований депутатами бюджет розрахували на макроекономічному прогнозі, який склали ще навесні 2019 року. Після затвердження нового макроекономічного прогнозу показники у бюджеті переглянуть.

Згідно з проектом, у бюджеті передбачено зростання мінімальної зарплати до 4723 гривень на місяць (у 2019 році - 4173 гривні). У самому бюджеті середній курс долара не закладений, але у макропрогнозі уряду він встановлений на рівні 28,2 гривні за долар. Видатки на оборону збільшаться на 33,8 мільярда гривень — до 245,8 мільярда. На забезпечення енергетичної незалежності передбачено 2 мільярди, на розвиток дорожньої інфраструктури — 74,4 мільярда, фінансування Пенсійного фонду — 172,6 мільярда.

Тож як голосували за проект держбюджету-2020 нардепи від Хмельниччини? Згідно з даними поіменного голосування на сайті Верховної Ради, усі представники пропрезиденської фракції «Слуга народу натиснули на кнопки «за». Позафракційний Сергій Лабазюк – не голосував. Також не голосував і Олександр Герега з депутатської групи «За майбутнє». А от Віктор Бондар з цієї ж депутатської групи натиснув кнопку «за».

Відомо, що розгляд цього документу депутатами в другому читанні має відбутися до 2 листопада.

До теми: Закон про викривачів корупції – хто з нардепів від Хмельниччини його підтримав.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую