ye-logo.v1.2

Двоє нардепів від Хмельниччини майже не голосували у Верховній Раді

Політика 3489
Загалом минулого місяця 13 народних обранців пропустили понад 90 відсотків голосувань
Загалом минулого місяця 13 народних обранців пропустили понад 90 відсотків голосувань. Фото: ілюстративне dw.com

Впродовж жовтня вони пропустили понад 90 відсотків голосувань за законопроєкти.

Представники Комітету виборців України проаналізували, наскільки активно минулого місяця народні депутати голосували у Верховній Раді України. Вони виявили, що 13 народних обранців без поважних причин пропустили переважну більшість голосувань. Серед них виявилося й двоє представників Хмельниччини — Олександр Герега та Сергій Лабазюк.

«Так, упродовж жовтня майже не голосували 13 народних депутатів. За цей період вони пропустили понад 90 відсотків голосувань. Найгірший результат у Віталія Данілова з ВО «Батьківщина». Минулого місяця він жодного разу не проголосував і був з невідомих причин відсутній на всіх жовтневих сесіях парламенту», — зазначають у Комітеті виборці України з посиланням на інформацію сайту Верховної Ради України.

За інформацією Комітету виборців України, позафракційний Сергій Лабазюк взяв участь лише у 10 відсотках голосувань, а Олександр Герега з депутатської групи «За майбутнє» — лише у 2 відсотках. Офіційно депутати пропустили голосування без поважних причин.

Крім того, пресслужба комітету вказує, що у минулого місяця парламент прийняв зміни до Закону «Про статус народного депутата України». Згідно з ним, якщо нардеп впродовж календарного місяця без поважних причин не бере особистої участі у понад 30 відсотках голосувань, йому не відшкодовуються витрати, пов’язані з виконанням його повноважень за цей місяць.

«Цей закон набуває чинності з 1 листопада. Якщо поширювати його положення і на жовтень, то виявиться, що мали б оштрафувати майже півсотні депутатів», — зазначають у Комітеті виборців України.

Читайте також: Якими статками володіє потенційний голова Хмельницької облдержадміністрації

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую