ye-logo.v1.2

Сергій Лабазюк зареєстрував законопроєкт, який скасує обов’язкові РРО для підприємців На правах реклами

Політика 2653
Сергій Лабазюк зазначив, що він зареєстрував понад 60 поправок до законопроєкту
Сергій Лабазюк зазначив, що він зареєстрував понад 60 поправок до законопроєкту. Фото: прес-служба Сергія Лабазюка

Народний депутат України Сергій Лабазюк зареєстрував у парламенті законопроєкт №2645 щодо відміни норм, які передбачають посилення фіскального тиску шляхом розширення сфери застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО).

Про це повідомила прес-служба нардепа.

За словами Лабазюка, нещодавно Хмельницька міська рада ухвалила рішення, яким просить скасувати так звані «закони про РРО», які несуть небезпеку втрати роботи українським підприємцям та можуть збільшити трудову міграцію.

«Я повністю підтримую цю ініціативу. Більше того, виступаю проти цих новацій вже останні кілька місяців», - написав нардеп на своїй сторінці в Facebook.

Сергій Лабазюк зазначив, що він зареєстрував понад 60 поправок до законопроєкту 1053-1, які були спрямовані на зменшення адміністративного тиску на підприємців та зняття монополії на існуючі РРО, однак більшість з них, на жаль, не були підтримані.

«Тому я разом з іншими колегами-народними депутатами зареєстрував законопроєкт 2645, який скасовує норми про обов’язкові касові апарати для фізичних осіб-підприємців (ФОП)», - зазначив він.

Депутат підкреслив, що цей законопроєкт було розроблено спільно з ГО «Союз захисту підприємництва».

«Ні для кого не секрет, що підприємці масово скаржаться після ухвалення цих законів, які охрестили в народі як закони про тотальну фіскалізацію. Саме малий бізнес є запорукою розвитку країни – це створення робочих місць, втілення в життя мрій багатьох молодих людей та покращення добробуту українських родин», - заявив Лабазюк.

Він додав, що за нового законодавства багато підприємців просто не зможуть продовжувати свою діяльність. «Адже придбання касового апарату коштує від 5000 грн. А якщо це буде програма в смартфоні, її обслуговування обійдеться близько 1000 грн на місяць. Не кажучи вже про необхідність придбати відповідний смартфон», - повідомив політик.

На переконання Лабазюка, держава повинна, навпаки, створювати можливості для малого бізнесу.

«В усьому цивілізованому світі влада надає інструменти для малого і середнього бізнесу, створює для нього нові можливості та всіляко підтримує. У нас же все відбувається навпаки», - обурився він.

«Безперечно, існуючу систему потрібно вдосконалювати, але це потрібно робити шляхом діалогу з самими підприємцями! Ми маємо розробити той механізм, який дасть можливість їм розвиватись. Саме шляхом співпраці з підприємцями, ми зможемо говорити про збереження людей в Україні, а не виїзд їх на заробітки за кордон!», - підсумував Сергій Лабазюк.

Нагадаємо, Верховна Рада 20 вересня ухвалила закони "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг" (законопроєкт №1053-1) та "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг" (№1073), які передбачають обов’язкове використання РРО для для фізичних осіб платників єдиного податку 2,3,4 груп незалежно від видів діяльності.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую