ye-logo.v1.2

Два автомобілі впродовж року: що задекларував новопризначений голова Віньковецької РДА

Політика 7070
У Віньковецькій райдержадміністрації Володимир Лужняк працює з кінця 2014 року
У Віньковецькій райдержадміністрації Володимир Лужняк працює з кінця 2014 року. Фото: зі сторінки Віньковецької РДА у facebook

Огляд електронної декларації Володимира Лужняка.

Минулого тижня президент призначив нових голів для 15-и державних районних адміністрацій Хмельницької області. Кореспонденти сайту «Є» вирішили детальніше поцікавитися біографіями, а також задекларованими статками і доходами новопризначених посадовців. Розпочнемо з очільника Віньковецької райдержадміністрації Володимира Лужняка.

Народився Володимир Олександрович 27 березня 1983 року у селищі міського типу Віньківці. Вищу освіту за кваліфікацією «юрист» він здобув у Хмельницькому університеті управління та права. Цей навчальний заклад «ріднить» його, як і деяких інших новопризначених голів РДА області, з очільником Хмельницької облдержадміністрації Дмитром Габінетом та кількома нардепами від Хмельниччини. Крім того, Володимир Олександрович навчався в Одеській національній юридичній академії. А ось свою кар’єру він розпочав у 2003 році з посади старшого державного виконавця відділу державної виконавчої служби Віньковецького районного управління юстиції.

Насправді, новопризначений голова Віньковецької райдержадміністрації не «нове обличчя» у цьому органі влади. З грудня 2014 року Володимир Лужняк працював тут на посадах заступника та першого заступника голови РДА.

Останню електронну декларацію Володимир Лужняк подав 21 лютого. У ній зображені його статки та доходи за 2019-й.

Уся нерухомість, яка перебуває у його власності, розташована у Віньківцях. Там він володіє житловим будинком площею 82,1 квадратних метрів, гаражем (17,2 квадратних метрів), літньою кухнею і підвалом (71,6 квадратних метрів). Також у райцентрі він має дві земельні ділянки загальною площею 2 тисячі 606 квадратних метрів. Усе це він офіційно набув у власність у 2007 році.

Крім того, у декларації Володимира Лужняка вказано, що у Віньківцях його син володіє земельною ділянкою площею 16 тисяч 400 квадратних метрів, а його дружина — житловим будинком на 46 «квадратів» і сараєм з прибудовами на 49,9 «квадратів».

Торік новопризначений голова райдержадміністрації набув у власність одразу два автомобілі. Зокрема, він придбав у ПП «Транс-Сервіс-Л» авто «Toyota Avensis» 2004 року випуску за 137 тисяч гривень 808. Вартість на дату набуття іншої автівки — «Opel Astra» 2005 року випуску склала 35 тисяч гривень.

Торік у Володимира Лужняка було лише одне джерело доходів. Так, у 2019 році у Віньковецькій РДА йому нарахували 324 тисяч 274 гривні зарплатні за основним місцем роботи. Натомість його дружині Вікторії Почко у Головному територіальному управлінні юстиції у Хмельницькій області нарахували понад 45 тисяч гривень зарплатні. Також вона отримала понад 91 тисячу гривень аліментів і загалом 107 тисяч 994 гривні державної та соціальної допомоги з різних джерел.

Нагадаємо, нову голову першою отримала Чемеровецька райдержадміністрація. На цю посаду 18 лютого Володимир Зеленський призначив Юлію Андрущенко, яка раніше працювала в Департаменті соціального захисту населення Хмельницької облдержадміністрації.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую