ye-logo.v1.2

Зеленський призначив нового голову Новоушицької РДА: що задекларував чиновник

Політика 8897
Головою Новоушицької РДА став Олександр Соловей
Головою Новоушицької РДА став Олександр Соловей. Фото: надане редакцією газети «Наддністрянська Правда»

Новим очільником цієї райдержадміністрації став Олександр Соловей.

Сьогодні, 28 лютого, президент України провів кадрові зміни у Новоушицькій районній державній адміністрації. Першим своїм розпорядженням Володимир Зеленський звільнив з посади голови цієї райдержадміністрації Танасійчука Юрія Сергійовича, який працював на цій посаді з 2015 року. Іншим же рішенням президент призначив новим очільником Новоушицької РДА Солов’я Олександра Васильовича.

Згідно з електронною декларацією Олександра Солов’я, раніше він займався підприємницькою діяльністю. Але якою саме — не вказано. Проте у Єдиному реєстрі адвокатів України зазначається, що новопризначений голова Новоушицької райдержадміністрації має свідоцтво на адвокатську діяльність. Крім того, у березні минулого року він подавав декларацію кандидата на посаду слідчого територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Хмельницькому.

За інформацією ресурсу «YouControl», свого часу Олександр Соловей також очолював Державну виконавчу службу у Новоушицькому районі.

Останню електронну декларацію кандидата на посаду голови Новоушицької РДА він опублікував 13 грудня минулого року. Відповідно у ній зображено його доходи та статки за 2018 рік. На момент написання матеріалу на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції новіших декларацій Олександра Солов’я не було.

З нерухомості, яка перебуває у його власності, Олександр Соловей за 2018-й задекларував житловий будинок площею 150 квадратних метрів та три земельні ділянки загальною площею 1 тисяча 462 квадратних метрів. Уся ця нерухомість розташована у Новій Ушиці. Натомість його дружина Лариса Соловей у 2018 році мала квартиру у Хмельницькому площею 50 квадратних метрів, а також три земельні ділянки у селах Браїлівка, Цівківці і Глібів Новоушицького району загальною площею 43 тисячі 600 квадратних метрів. Проте Олександр Соловей задекларував по цих об’єктах такі відсотки власності як «1» або «1.1», або «1.00», але їх співвласники відсутні. Це повторюється і у попередніх його електронних деклараціях.

З автотранспорту він мав у власності автомобіль марки «Toyota Corolla» 2011 року випуску та мопед «Дніпро МТ11» 1989 року випуску. Натомість його дружина володіла авто марки «ВАЗ 21061» 1990 року випуску.

У 2018 році Олександру Соловей від зайняття підприємницькою діяльністю отримав понад 347 тисяч гривень, а також 35 тисяч 478 гривень пенсії та 314 гривень банківських відсотків. А ось Лариса Соловей тоді нарахували 54 тисячі 624 гривні зарплатні за основним місцем роботи та 8 тисяч гривень доходу від надання майна в оренду.

Того ж року Олександр Соловей мав 150 тисяч гривень готівкою, а також загалом понад 41 тисячу гривень фінансових зобов’язань перед банками за отримані кредити.

Читайте також: Військовий прокурор очолив Дунаєвецьку РДА: аналіз декларації Ярослава Купчика

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую