ye-logo.v1.2

Понад пів десятка управлінь Хмельницької ОДА ліквідують або оптимізують

Політика 3442

Голова облдержадміністрації Дмитро Габінет відзвітував за 100 днів роботи та розповів про свої плани.

Сьогодні, 4 березня, голова Хмельницької обласної державної адміністрації Дмитро Габінет відзвітував за перші 100 днів роботи на цій посаді. Майданчиком для спілкування зі журналістами та громадськими активістами був обраний обласний художній музей. Дмитро Габінет розповів про кадрову політику, залучення державних коштів на розвиток Хмельниччини, а також анонсував зміни, які очікують на структуру облдержадміністрації.

За словами Дмитра Габінета, наразі сім управлінь та департаментів Хмельницької облдержадміністрації перебувають у процесі оптимізації. Зокрема, вирішено ліквідувати управління житлово-комунального господарства, нинішнім начальником якого є Сергій Дашковський. Натомість його функції перейме на себе новостворений департамент розвитку громад, будівництва та житлово-комунального господарства.

Крім того, планується створити управління інформаційної діяльності, культури, національностей та релігій. Попередньо воно має запрацювати з 1 квітня. Фактично воно замінить нинішнє управління культури, національностей, релігій та туризму, яке очолює Ірина Трунова. За туристичну сферу відповідатиме окремий департамент економічного розвитку курортів і туризму.

«Курорти і туризм належать до сфери економіки, адже вони мають приносити дохід. Завдяки такому підходу зможемо відчути їх розвиток. Відповідно за цей напрямок не може відповідати лише одна людина», — розповідає Дмитро Габінет.

За його словами, це лише проміжний етап, бо деякі з нинішніх управлінь є розпорядниками коштів. Якщо до цього неправильно підійти з юридичного боку, то повністю зупиниться, наприклад, робота закладів культури. Тому процеси перетворення структури облдержадміністрації проходитиме у два етапи.

«Щодо управління молоді та спорту, то до мене зверталися спортсмени, які скаржилися на його роботу. Проте під час зустрічі з ними 70 відсотків присутніх сказали, що все добре. Тому поки аналізуємо роботу цього управління. Але впродовж кількох днів завершиться створення при ньому колегії молоді та спорту. Завдяки цьому виділення коштів на спортивну галузь буде прозорішим», — зазначив голова ОДА.

Також Дмитро Габінет анонсував створення при облдержадміністрації громадської ради ветеранів Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил.

Медицина

Голова облдержадміністрації розповів, що за час його роботи на Хмельниччині була створена госпітальна рада (у Міністерстві охорони здоров’я зазначають, що цей орган не ухвалює жодних рішень, проте його головне завдання — розробити проєкт п’ятирічного плану розвитку госпітального округу — авт.).

Крім того, придбано 72 комплекти телемедицини, які дозволять лікарям отримувати дистанційні консультації фахівців вищого рівня, та 600 ноутбуків для медзакладів. Наразі вже 49 медичних закладів області підписали договори з Національною службою здоров’я України, від якої отримуватимуть державне фінансування за надані пацієнтам послуги.

Боротьба з «тіньовим» бізнесом і корупцією

За словами Дмитра Габінета, у Хмельницькі області впродовж грудня 2019 року та січня 2020-го було закрито 107 ігрових закладів. Деякі з них нині намагається через суди повернутися до своєї діяльності. Крім того, вилучено нелегальний алкоголь загальною вартістю 274 тисячі гривень та закрито 45 незаконних автозаправних станцій.

«За цей проміжок часу було затримано три посадовці, яких підозрюють у корупції. Не називаючи імен, можу сказати, що ці випадки пов’язані з представниками Олешинської та Меджибізької об’єднаних територіальних громад, а також податкової служби. До чого тут облдержадміністрація? Відповім: ми координуємо боротьбу з корупцією», — пояснив Дмитро Габінет.

Залучення державних коштів

Голова облдержадміністрації розповів, що цьогоріч з Державного фонду розвитку в Хмельницьку область залучено 284 мільйони гривень. Він переконує, що це спільний результат роботи представників місцевого самоврядування і ОДА. За ці кошти заплановано спорудити або добувати 15 шкіл, дитсадок у Давидківцях, два заклади охорони здоров’я, три об’єкти житлово-комунального господарства, наприклад каналізаційний системи, два будинки культури.

Крім того, на будівництво доріг Хмельниччина у 2020 році попередньо отримає понад три мільярди гривень.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую