ye-logo.v1.2

Сесія Хмельницької облради онлайн: медичні питання та перейменування музею (Запис ефіру)

Політика 5620

Сьогодні, 28 березня, відбудеться позачергова сесія Хмельницької обласної ради.

Через загрозу коронавірусу COVID-19 і запровадження карантинних заходів депутати голосуватимуть у незвичних умовах: не у сесійній залі, а на задньому дворі Будинку рад. Оскільки вхід туди обмежений, всі охочі можуть переглянути пряму трансляцію цієї позачергової сесії завдяки кореспондентам сайту «Є».

Згідно з порядком денним, на розгляд депутатів обласної ради буде винесено три проєкти рішень. Два з них стосується галузі медицини в умовах загрози COVID-19. Зокрема, обранці мають внести зміни до бюджету Хмельниччини на цей рік. Для протидії коронавірусу та покращення лікування хворих заплановано додатково виділити 20 мільйонів гривень на придбання медикаментів, засобів індивідуального захисту, розхідних матеріалі та лабораторного обладнання.

Крім того, по три мільйони гривень додатково хочуть спрямувати на будівництво лікувально-діагностичного корпусу Хмельницької обласної дитячої лікарні та на реконструкцію Хмельницького обласного кардіологічного диспансеру.

Також депутати голосуватимуть за проєкт рішення щодо внесення змін до обласної програми централізованого забезпечення медичних закладів дороговартісним медичним обладнанням, медикаментами та виробами медичного призначення на 2016-2020 роки.

Питанням, яке не стосується медичної тематики, стане перейменування Обласного літературно-меморіального музею Миколи Олексійовича Островського, який розташований у Шепетівці. Згідно з проєктом рішення, заклад пропонують перейменувати на «Музей пропаганди».

Початок позачергової сесії Хмельницької обласної ради запланований на 13:00.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую