ye-logo.v1.2

Райони області не погоджуються із проєктом «нарізання» округів від Хмельницької ОДА

Політика 6907
Де буде адмінцентр - в Шепетівці, чи Славуті - поки вирішується
Де буде адмінцентр - в Шепетівці, чи Славуті - поки вирішується. Фото: скрін з google maps

Обговорення адмінтерустрою пішло «по другому колу».

Нещодавно відбулося обговорення в форматі відеоконференції формування адмінтерустрою субрегіонального рівня Хмельницької області. За попереднім проектом, який подала облдержадміністрація ще минулого року, в області планується п’ять районів: Кам’янець-Подільський, Городоцький, Хмельницький, Старокостянтинівський та Шепетівський із адмінцентрами у відповідних районних центрах.

Тоді, під час обговорення голова підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету ВРУ з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталій Безгін зазначив, що Городоцький район замалий, щоб бути центром майбутнього району. Тому експерти розглядають на Хмельниччині три або чотири райони. Але поки всі варіанти у процесі обговорення, остаточної офіційної ні карти, ні складу районів ще немає.

Проєкт повернули зі столиці на доопрацювання. Але в ньому можуть змінити не лише «бути, чи не бути Городоцькому району», але й адміністративні центри.

«Засвідчуємо готовність до об’єднання з громадами населених пунктів півночі Хмельниччини та звертаємося з проханням підтримати ініціативу створення Славутського району» – вісім керівників різного рівня Славутського району звернулися до Хмельницької ОДА зі своїми пропозиціями.

«Ми подали свої пропозиції щодо адмінцентру у Славуті і це, на мою думку, правильне і логічне рішення буде. У нас є економічні розрахунки, чіткі перспективи, підтримка обласної ради і адміністрації. Сподіваємося, що в Кабміні усі ці аргументи врахують», – зазначив міський голова Славути Василь Сидор.

У листі, який направили до ОДА вказані причини, чому саме Славута має бути адміністративним центром північного району Хмельниччини. Серед головних – цей район є найбільшою населеною територією північного регіону області; до його складу входить два міста обласного значення; зручна логістика; одні з перших в області розпочали територіальну та медичну реформи; і так далі.

Лист підписали вісім керівників різного рівня

Лист підписали голова Славутської райдержадміністрації Олександр Мельник, районної ради – Леонід Радзивілюк, міські голови Славути Василь Сидор та Нетішина – Олександр Супрунюк та голови Громад: Ганнопільської – Маргарита Медведюк, Крупецької – Валерій Михалюк, Берездівської – Віктор Васьківський, Улашанівської – Микола Гизимчук.

Нагадаємо, представники Славути вже зверталися до центральних органів влади із переконаннями зробити саме це місто адміністративним центром при укрупненні районів області.  

Попередній поділ області на райони

 

До теми: Три чи п'ять замість 20-ти: скільки районів хочуть утворити на Хмельниччині

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую