ye-logo.v1.2

«Не робіть з нас злидарів»

Політика 1426

вимагали декілька тисяч подолян, які вийшли на головну площу області, щоб висловити невдоволення політикою уряду

Давненько на майдані Незалежності не збиралося стільки людей, як третього вересня цього року. Чи то й справді життя змусило, чи то захотіли почути від лідера Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олега Тягнибока, який завітав до Хмельницького, позицію його сили навколо того, що нині відбувається в країні. А може й те, й інше. Але факт залишається фактом – висловити своє невдоволення політикою уряду Микола Азарова та Сергія Тігіпка на майдан прийшло близько п’яти тисяч подолян. І мітинг чимось нагадав «помаранчеві» майдани, бо ж знову були кричущі гасла, таблички «Славута», «Нетішин» тощо.
«Пенсії покійникам не потрібні», «Хочу дожити до пенсії»,  «Податковий кодекс Тігіпка-Азарова – геноцид підприємств», «Ні – підвищенню ціни на газ» – ось неповний перелік плакатів, із якими люди вийшли на майдан. «Ми протестуємо проти проекту Податкового кодексу Азарова та Тігіпка, проти підняття цін на газ та продукти харчування, проти пенсійної реформи, – заявив голова обласної орга- нізації ВО «Свобода» Ігор Сабій. – Ми вимагаємо, щоб влада прислухалася до народу та пішла собі геть! За останні півроку в державі не зроблено жодного кроку для покращення життя. Нам обіцяли і обіцяють, але нічого не роблять. Придушують навіть ті паростки демократії, які були. Ви сьогодні бачите на майдані лише одну відео-камеру, бо телевізійникам натяк- нули, що цю акцію не потрібно висвітлювати. Але це означає, що нас все-таки бояться. І чим більше нас буде на майдані, чим більше показуватимемо владі свою єдність, тим буде краще. Ми робитимемо все, щоб відстояти законні права українців. Слава Україні!»
На думку лідера «Свободи» Олега Тягнибока, українці опинилися на межі виживання не лише через нинішню владу, а й через попередників, які не сприяли розвитку малого та середнього бізнесу. «Впродовж останніх 20 років у нас відбувалася боротьба крупного капіталу за владу, - пояснив голова націоналістичної політичної сили. – І ці олігархи створили клани, які нині тримають у своїх руках більшість національних багатств України. А вони лише змінюють кольори своїх шаликів, бігаючи з однієї партії до іншої. Ситуація ж в країні не змінюється на краще. І, мабуть, першо- класнику зрозуміло, що для розвитку економіки нашої держави потрібно розвивати середній клас. Що ж робить нинішня влада в особі Януковича, Азарова та Тігіпка? Начебто за пропозицією «трудящих», хочуть підняти пенсійний вік для чоловіків та жінок. А ми цього хочемо? А бюджетний кодекс, завдяки якому розподілом державних коштів в «ручному режимі» керуватиме Азаров і, до прикладу, мер Хмельницького буде вимушений їздити до Києва на поклон і просити, щоб перевели гроші, які належать міській громаді. Хіба це нормально? Я вже не кажу про Трудовий кодекс, який захищатиме виключно працедавців, а не працівників. Яка ж це Україна для людей?» На це запитання дехто із мітингуючих наче приречено вигукнув: «Україна без людей».

Риторичне
У підсумку учасники акції протесту прийняли звернення до місцевих рад Хмельниччини ухвалити на найближчих сесіях «прохання» до центральних органів влади з вимогою накласти мораторій на підвищення цін на газ та комунальні послуги для населення, не допустити підняття цін на продукти харчування. Вимагають люди й відхилити проект Податкового кодексу, скасувати непомірні внески до Пенсійного фонду, а також не збільшувати пенсійний вік та стаж роботи, потрібний для пенсії. А Олег Тягнибок зауважив, що настає революційна ситуація, коли потрібно боротися за своє майбутнє. Бо ж попереду ще й вибори до місцевих органів влади, які, цитуємо Тягнибока: «Янукович зі своєю командою хоче захопити, а ми маємо їх стримати. Бо місцеве самоврядування нині чи не єдина можливість захистити нас від шаленої сваволі».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую