ye-logo.v1.2

Наведіть, нарешті, порядок у Хмельницькому районі!

Політика 2995

До голови Хмельницької районної адміністрації В.М. Коліщака

Я, як депутат Хмельницької обласної ради, уже звертався до Вас з приводу проблемних та наболілих питань, які виникли під час керівництва Хмельницькою райдержадміністрацією Іваном Вітвіцьким. Основна частина питань, які висвітлюють діяльність Хмельницької районної державної адміністрації із численними порушеннями чинного законодавства за часів попереднього керівництва пов’язана із вирішенням земельних питань. А це характеризує саме негативну та в багатьох випадках протиправну роботу управління Держкомзему в Хмельницькому районі.
Саме в багатьох випадках протиправна діяльність управління Держкомзему в Хмельницькому районі стало підставою для створення Хмельницькою обласною радою шести депутатських комісій для вивчення ситуації із землею у Хмельницькому районі. Я на розгляд комісії подав 148 фактів, які підтверджують незаконність земельних оборудок за участю керівництва Хмельницької районної державної адміністрації по шести сільських радах району. Було оприлюднено списки громадян, у тому числі прізвища 18 працівників обласної прокуратури, які одержали земельні ділянки на території Лісовогриновецької, Грузевицької та інших сільських рад у приміській  зоні. Однак, на жоден із наданих фактів у прокура- турі Хмельницької області ніхто не прореагував.
Я вже порушив питання протиправного розподілу земель Копис- тинської сільської ради Хмельницького району за рахунок земель колишнього військового полігону. Ці землі були виділені кільком сім’ям для ведення особистого селянського господарства замість виконання вказівки Міністерства оборони України і виділення їх під будівництво для сімей військовослужбовців. Більше того, на момент подання заяви про виділення земельної ділянки частина осіб уже померла, що підтверджує фіктив- ність земельних оборудок на підставних осіб.
Говорилось і про виділення землі для ведення особистого селянського господарства у пироговецькому дослідному господарстві «Зоря», яке входить до мережі науково-дослідних установ Української академії аграрних наук. Схема не нова: спочатку землі були виведені за межі Пироговецької сільської ради, а вже потім надані громадянам. Підкреслюю, що найдорожчі землі вздовж Вінницької траси біля села Червона Зірка Хмельницького району було виведено за межі села. А далі розпорядженням голови Хмельницької районної державної адміністрації І. А. Вітвіцького видано 36 державних актів на право власності на землю для ведення особистого селянського господарства, в тому числі 10 хмельничан, 10 мешканців Віньковецького району, 2 – міста Києва, 4 – села Грузевиці, а також – Ярмолинецького, Летичівського району, Вінницької та Тернопільської областей. Жодному жителю сіл Пирогівці та Червоної Зірки земля не виділена.
Іншим питанням, яке було поставлене перед правоохоронними органами щодо незаконного розпорядження землями на території Хмельницького району, є мій депутатський запит за зверненням Олешинського сільського голови з приводу втручання керівництва Хмельницької районної державної адміністрації у питання, які вирішуються територіальною громадою сіл Іванківці та Олешин Хмельницького району та свідоме невиконання керівництвом Хмельницької райдержадміністрації своїх же розпоряджень. Так, 10.10.2006 року на п’ятій позачерговій сесії Олешинської сільської ради було прийнято рішення про створення комісії для польового обстеження та погодження суміжних меж з метою розширення меж сіл Олешин та Іванківці. На цій сесії було вирішено звернутися до Хмельницької районної державної адміністрації з пропозицією щодо включення в межі населеного пункту єдиним земельним масивом 48,2 гектара землі під індивідуальну житлову забудову у зв’язку із зростанням народжуваності на території сільської ради і необхідністю забезпечення житлом молодих сімей. На підставі вищезгаданого звернення головою Хмельницької райдержадміністрації І. А. Вітвіцьким було підпи- сано розпорядження № 879/07 від 08.08.2007 року про створення ко- місії організації робіт по зміні меж сіл Іванківці та Олешин. Проведено польове обстеження і внесено пропозиції про збільшення площі села Олешин на 48,2 гектара та села Іванківці на 34,1 гектара.
25.11.2008 року сесією Хмельницької районної ради було прийнято рішення про погодження проектів землеустрою щодо встановлення та зміни населених пунктів Олешин та Іванківці. Разом з тим, будучи обізнаним у виділенні земельних діля- нок на розширення сіл Олешин та Іванківці для забезпечення житлом молодих сімей, 23.12.2008 року головою Хмельницької райдержад- міністрації І.А. Вітвіцьким було підписано розпорядження про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства із земель Олешинської сільської ради, на які раніше було надано дозвіл на розробку проекту землеустрою для розширення меж населених пунктів. Таким чином, головою Хмельницької районної державної адміністрації свідомо приймаються рішення про виділення одних і тих же земельних ділянок для різних осіб з різним цільовим призначенням земель.
І це лише незначна частина проблемних, протиправних, відверто незаконних обставин, які негативно характеризують роботу управ- ління Держкомзему в Хмельницькому районі, яке очолює В.Г. Гуменюк.
На підставі вищевикладеного, прошу детально вивчити роботу управління Держкомзему в Хмельницькому районі та вирішити питання щодо достатності кваліфікованих підстав та доцільності очолення управління теперішнім керівництвом, забезпечивши більш кваліфіковане керівництво управлінням. Крім того, для об’єктив- ного та неупередженого вирішення питання прошу залучити мене під час обговорення та вивчення роботи управління.


З повагою, депутат Хмельницької обласної ради Іван Рудик

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую