ye-logo.v1.2

Новий автомобіль і кілька десятків земельних ділянок: аналіз декларації Сергія Мандзія

Політика 3182
Торік Сергій Мандзій придбав авто «Toyota Land Cruiser Prado» майже за півтора мільйона гривень
Торік Сергій Мандзій придбав авто «Toyota Land Cruiser Prado» майже за півтора мільйона гривень. Фото: facebook.com/ze2019khm

Офіційно нардеп передав свої компанії в управління.

Сергій Мандзій став народним депутатом лише наприкінці минулого року. Він балотувався у Верховну Раду України за списком від партії «Слуга народу», але не пройшов. Однак після складання повноважень його однопартійця, Сергій Володимирович зумів потрапити у парламент. Проте його політична кар’єра значно довша. Так, у 2015 році він боровся у Хмельницькому за мерське крісло. Тоді виграти вибори за підтирки партії «Блок Петра Порошенка» він не зумів, проте став членом виконавчого комітету. Також Сергій Мандзій був депутатом кількох скликань Хмельницької міської ради. Нещодавно нардеп став керівником Хмельницького обласного осередку політичної партії «Слуга народу».

Останню щорічну декларацію нардеп опублікував 29 травня. У ній зображеного його доходи та майно за 2019 рік.

Автомобіль майже за півтора мільйона та кілька десятків земельних ділянок.

Згідно з декларацією, торік з нерухомості Сергій Мандзій набув у власність лише земельну ділянку площею 2 тисячі 330 квадратних метрів у селі Малиничі Хмельницький район. А загалом він володів 28-а земельними ділянками загальною площею 527 тисяч 430 квадратних метрів. Переважна їх більшість розташована у селі Крупець Славутського району й була набута ним у власність впродовж 2008-2016 років. У Хмельницькому нардеп володів чотирма квартирами, а ще одна перебувала співвласності з членами його родини.

Натомість його дружина Ірина Мандзій володіла житловим будинком у Давидківцях Хмельницького району та шістьма земельними ділянками загальною площею 31 тисяча 959 квадратних метрів. Більшість з них розташована у селах Хмельницького району. Також на неї записаний об’єкт незавершеного будівництва — гараж в обласному центрі.

У 2019-му Сергій Мандзій придбав за 1 мільйон 399 тисячі 640 гривень нове авто марки «Toyota Land Cruiser Prado» 2019 року випуску. Для цього нардеп взяв кредит у банку на таку ж суму. А його дружина продовжувала володіти автомобілем «Nissan Maxima» 2005 року випуску.

Передані компанії, доходи та позичені гроші.

Сергій Мандзій задекларував, що є співвласником дев’яти компаній, як зареєстровані у Хмельницькому: ТОВ «Рембуд-Інвест», ТОВ «Рембуд», ТОВ «Рембуд-Поділля», ТОВ «Софтеко», ТОВ «Сінт-Поділля», ТОВ «Системи для бізнесу», ТОВ «Системи для бізнесу 2», ТОВ «Системи для бізнесу 2018» та дочірнього підприємства «Рембуд-Поділля Плюс». Офіційно на час свого депутатства усі підприємства він передав в управління.

Загальний задекларований дохід Сергія Мандзія за 2019 рік склав 1 мільйон 942 тисячі 713 гривень. Більшу його частину склав дохід від зайняття підприємницькою діяльністю, зарплатня від компаній, в яких він є співвласником і продажу автомобіля, яким він володів у попередні роки.

Торік Сергію Мандзію у Верховній Раді України нарахували 31 тисячу 102 гривні зарплатні за основним місцем роботи. Також він отримав 22 тисячі 300 гривень від партії «Слуга народу» оплати витрат на участь у навчанні та 450 гривень «вартість призів переможцям та призерам спортивних змагань» від ТОВ «Енселко Агро».

Натомість його дружині торік нарахували у Хмельницькому міському перинатальному центрі 102 тисячі 151 гривню зарплатні за основним місцем роботи та у Хмельницькому базовому медичному коледжі — 16 тисяч 642 гривні зарплатні за сумісництвом. Також задекларовано 570 тисяч 350 гривень доходу від продажу нерухомості та 200 гривень профспілкових виплат.

Торік нардеп майже не користувався послугами банків для зберігання своїх коштів. На банківських рахунках він розмістив 25 тисяч 726 гривень. Натомість готівкою він зберігав 57 тисяч доларів, 23 тисячі євро та 380 тисяч гривень, а також позичив третім особам 570 тисяч доларів і 75 тисяч євро. Його ж дружина готівкою зберігала 45 тисяч доларів, а на банківських рахунках мала 4 тисячі 607 гривень.

Нагадаємо, кореспонденти сайту «Є» вже проаналізували декларації народних депутатів з Хмельниччини Віктора Бондара, Володимира Ватраса, Олександра Гереги, Олексія Жмеринецького, Юрія Заславського, Олени Копанчук і Сергія Лабазюка.

Читайте також: Побиття нардепа: Юрій Заславський розповів подробиці конфлікту

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую