ye-logo.v1.2

Кредит на утеплення дитсадків і перейменування вулиць: сесія Хмельницької міськради (Запис ефіру)

Політика 4776

Сьогодні, 14 липня, відбудеться чергова сесія Хмельницької міської ради.

На розгляд депутатів буде запропоновано понад 120 питань порядку денного. Зокрема, місцеві обранці голосуватимуть за стратегію розвитку Хмельницької громади на 2021-2025 роки, перейменування низки вулиць, отримання кредиту на утеплення кількох навчальних закладів, призначення персональних премій освітянам та обдарованим дітям…

Отож, міська рада планує взяти 2 мільйоніа 300 тисяч євро кредиту та 700 тисяч євро безповоротного гранту Північної екологічної фінансової корпорації (НЕФКО). Ці кошти мають спрямувати на термомодернізацію п’яти дитсадків та однієї школи. А саме: ДНЗ №8, ДНЗ №23, ДНЗ №45, ДНЗ №47, ДНЗ №48 і СЗОШ №1.

Також депутати голосуватимуть за створення нового навчального закладу у мікрорайоні Озерна — Початкової школи №1. Наразі на вулиці Залізняка, 32 триває її спорудження. Заплановано, що навчальний заклад мають здати в експлуатацію до кінця осені. Власне, щоб вчасно завершити добудову школи, у червні міська рада погодилася взяти 60 мільйонів гривень кредиту.

Однак на сесії розглядатимуть не лише питання, пов’язані з освітою. Наприклад, заплановано перейменувати низку вулиць обласного центру. Таким чином у місті можуть з’явитися вулиця, провулок і проїзд Назарія Яремчука. Наразі вони названі на честь воєначальника часів Російської імперії Олександра Суворова.

Перейменовуватимуть не лише вулиці Хмельницького, а й у садівничих товариствах, які розташовані за його межами. Ймовірно, щоб уникнути повторення назв, які вже присутні в обласному центрі.

Отож, як і за що цього разу голосуватимуть місцеві обранці, ви можете побачити на власні очі завдяки прямій трансляції від сайту «Є».

Початок пленарного засідання сесії Хмельницької міської ради запланований на 10-у ранку 14 липня.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую