ye-logo.v1.2

Авакова відправили у відставку: як голосували нардепи від Хмельниччини

Політика 3183
Арсен Аваков очолював Міністерство внутрішніх справ з лютого 2014 року
Арсен Аваков очолював Міністерство внутрішніх справ з лютого 2014 року. Фото: з архіву редакції

Його крісло може посісти хмельничанин Денис Монастирський.

Сьогодні, 15 липня, на позачерговому засіданні парламенту народні депутати підтримали відставку Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ України. Кнопку «за» натиснув 291 народний обранець.

Офіційно Арсен Аваков вирішив добровільно залишити міністерське крісло. Як зазначив голова Верховної Ради Дмитро Разумков, 13 липня Арсен Борисович подав заяву в парламент. У ній він попросив нардепів прийняти його відставку з посади міністра внутрішніх справ.

Поки що достеменні причини такого рішення невідомі. Під час розгляду Верховною Радою його відставки він не виступав з трибуни. А на своїй сторінці у фейсбуці кілька днів тому лише зазначив: «подав заяву про відставку з посади Міністра внутрішніх справ. Дякую команді МВС за роки спільної праці. Дякую кожному офіцеру, рядовому і службовцю!».

Як голосували депутати від Хмельниччини

Отож, на час голосування у парламенті був зареєстрований 351 народний обранець. З-поміж них 291 депутат підтримав відставку Авакова, семеро натиснули кнопку «проти», 17 — утрималися, а 36 — не голосували.

Більшість нардепів від Хмельниччини проголосували «за». Однак троє були відсутні на засіданні парламенту. До їх числа входить претендент на міністерське крісло Денис Монастирський.

Поіменне голосування парламентарів від Хмельниччини:

  • Віктор Бондар (депутатська група «Партія «За майбутнє») — за;
  • Володимир Ватрас (фракції «Слуга народу») — за;
  • Олександр Герега (депутатська група «Партія «За майбутнє») — відсутній;
  • Олексій Жмеренецький (фракції «Слуга народу») — за;
  • Юрій Заславський (фракції «Слуга народу») — за;
  • Олена Копанчук (фракції «Слуга народу») — за;
  • Сергій Лабазюк (депутатська група «Партія «За майбутнє») — відсутній;
  • Сергій Мандзій (фракції «Слуга народу») — за;
  • Ігор Марчук (фракції «Слуга народу») — за;
  • Денис Монастирський (фракції «Слуга народу») — відсутній;
  • Микола Стефанчук (фракції «Слуга народу») — за.
  • Руслан Стефанчук (позафракційний) — за.

Чим запам’яталася робота Арсена Авакова на посаді міністра

Арсен Аваков очолював Міністерство внутрішніх справ рекордний період — з 27 лютого 2014 року. Понад сім років він залишався незмінним міністром у чотирьох складах Кабміну: Арсенія Яценюка, Володимира Гройсмана, Олексія Гончарука та Дениса Шмигаля.

За цей час він фактично запустив реформу Національної поліції, яка замінила колишню міліцію. Щоправда, існують різні оцінки проведеної ним реформи: від схвальних відгуків до заяв про «провалену реформу». Зокрема, критикували, що на своїх посадах залишилися старі міліцейські кадри.

Крім того, впродовж кількох років громадські активісти вимагали відправити Арсена Борисовича у відставку. Серія протестів проти свавілля поліції та міністра отримала назву «Аваков — чорт». Обурення громадськості викликали втручання Арсена Авакова у справу Сергія Стерненка та відсутність розслідувань нападів на громадських активістів і журналістів. Зокрема, щодо вбивств Катерини Гандзюк та Павла Шеремета. А представники «Правого сектора» звинувачують його у смерті Олександра Музичка під час його затримання 25 березня 2014 року.

Хмельничанин може посісти крісло Авакова

Нагадаємо, 13 липня Володимир Зеленський запропонував обранця від «Слуги народу» хмельничанина Дениса Монастирського як кандидата на посаду нового Міністра внутрішніх справ України. Таке рішення підтримала його фракція.

«За підсумками фракції я прийняв, можна сказати, найскладніше рішення у своєму житті відповісти «так» на пропозицію президента очолити Міністерство внутрішніх справ. Я розумію, на яку жертву йду як людина, як особистість, як політик. Але, власне, я зробив цей вибір і буду претендувати на цю посаду», — розповів Денис Монастирський після засідання фракції «Слуга народу».

Детальніше про минуле потенційного міністра можете дізнатися у матеріалі: «Денис Монастирський – можливий міністр МВС: що його пов’язує з Хмельницьким».

Читайте також: Проблеми з газом для теплокомуненерго: хмельницькі депутати звернулися до уряду

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую