ye-logo.v1.2

Монастирський замінив Авакова: що відомо про нового міністра

Політика 4783
За призначення Дениса Монастирського проголосував 271 народний обранець
За призначення Дениса Монастирського проголосував 271 народний обранець. Фото: департаменту комунікації МВС

Про його минуле, статки й плани на посаді міністра внутрішніх справ.

Сьогодні, 16 липня, Верховна Рада призначила нового міністра внутрішніх справ. Ним став хмельничанин, нардеп від «Слуги народу» Денис Монастирський. За його кандидатуру проголосував 271 народний обранець. Опісля Денис Анатолійович достроково склав свої депутатські повноваження. Відтак хмельничанин посів міністерське крісло Арсена Авакова, якого напередодні парламент відправив у відставку.

Перед голосуванням за призначення нового міністра внутрішніх справ Денис Монастирський звернувся до парламенту. Спершу він подякував за довіру Володимиру Зеленському, а далі розповів про свої пріоритети.

«Вори у законі», довіра та зарплатня поліції: що планує робити новий міністр

«Моїми пріоритетами на посаді міністра будуть безпека громадян, держави та збільшення рівня довіри суспільства до правоохоронної системи, — каже Денис Монастирський. — Я хочу звернутися до правоохоронців і висловити їм свою повагу. Поважаю усіх з вас, хто має офіцерську честь і гідність. Але буду нещадно боротися з тими, хто всупереч присязі використовує свої повноваження задля власного збагачення та порушує права людей».

До своїх пріоритетів він також зараховує захист трудових і соціальних прав поліцейських, збільшення видатків на оплату їх праці, цифровізацію правоохоронної сфери. За його словами, хоче зосередити увагу на боротьбі з організованою злочинністю. Зокрема, так званими «ворами у законі» та кримінальними авторитетами. Планує забезпечити вдосконалити роботу патрульної поліції.

«Гарантую, що патрульні продовжать притягувати до відповідальності за адміністративні правопорушення суддів, прокурорів і народних депутатів. Також бачу своїм обов’язком продовжити реалізовувати проєкт «Поліцейський офіцер громади», який має налагодити нову якість відносин між поліцейськими, громадою та місцевими жителями», — зазначив Денис Монастирський.

Як голосували за його призначення нардепи від Хмельниччини

Отож, з 347 зареєстрованих народних обранців 271 проголосував за призначення Дениса Монастирського керівником МВС. Натомість кнопки «проти» не натиснув жоден з нардепів. Однак 44 парламентарів утрималися, а 32 — не голосували.

Більшість нардепів від Хмельниччини підтримали призначення свого колеги. Однак, хоч і був зареєстрований, не голосував за це Віктор Бондар. А Сергій Лабазюк був відсутній. Денис Монастирський теж не голосував за свою кандидатуру, заявивши про конфлікт інтересів.

Поіменне голосування парламентарів від Хмельниччини:

  • Віктор Бондар (депутатська група «Партія «За майбутнє») — не голосував;
  • Володимир Ватрас (фракції «Слуга народу») — за;
  • Олександр Герега (депутатська група «Партія «За майбутнє») — за;
  • Олексій Жмеренецький (фракції «Слуга народу») — за;
  • Юрій Заславський (фракції «Слуга народу») — за;
  • Олена Копанчук (фракції «Слуга народу») — за;
  • Сергій Лабазюк (депутатська група «Партія «За майбутнє») — відсутній;
  • Сергій Мандзій (фракції «Слуга народу») — за;
  • Ігор Марчук (фракції «Слуга народу») — за;
  • Денис Монастирський (фракції «Слуга народу») — відсутній;
  • Микола Стефанчук (фракції «Слуга народу») — за.
  • Руслан Стефанчук (позафракційний) — за.

Коротко про минуле Дениса Монастирського

Нагадаємо, Денис Монастирський народився у Хмельницькому 12 червня 1980 року. Вищу освіту здобув на юридичному факультеті Хмельницького університету управління та права. Його дружина Жанна Монастирська працює в Державному бюро розслідувань. Родина виховує двох синів.

Свого часу Денис Монастирський викладав в місцевому університеті й працював у кількох юридичних компаніях. Також був секретарем Конкурсної комісії з формування Державного бюро розслідувань та експертом у громадській організації «Український інститут майбутнього». До речі, одним з її співзасновників є Антон Геращенко — нардеп попереднього скликання Верховної Ради, серед помічників якого був Денис Анатолійович, та заступник колишнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

У 2019 році Дениса Анатолійовича обрали депутатом Верховної Ради за списком від партії «Слуга народу». Вже майже два роки очолює парламентський комітет з питань правоохоронної діяльності.

За його словами, значну частину свого життя він присвятив законодавчій справі реформування правоохоронної та судової систем.

Свого часу Денис Монастирський активно займався громадською діяльністю. Був співзасновником Подільського молодіжного культурного об’єднання «У майбутнє через культуру», яке долучалося до відродження місцевих пам’яток історії та архітектури. 

Якими статками володіє Денис Монастирський: огляд його декларації

Останю щорічну декларацію народного депутата Денис Анатолійович опублікував 23 березня. Вона охоплює період за 2020 рік. Також він подав кілька повідомлень про цьогорічні суттєві зміни у майновому стані.

Нерухомість. Торік орендував квартиру у Києві, однак був зареєстрований у хмельницькій квартирі, яка належить третій особі — Резніку Дмитру Васильовичу. А його дружина володіла двома земельними ділянками: у Хмельницькому та селі Масівці Хмельницького району. Там же розташований житловий будинок, у якому вона зареєстрована.

А цьогоріч у Києві Денис Анатолійович набув у власність квартиру, площа якої становить 97,4 квадратних метрів, а вартість — 2 мільйони 780 тисяч гривень.

Автотранспорт. З 2016-го Денису Монастирському належить автомобіль «Suzuki SX-4» 2008 року випуску. А торік отримав у власність автівку «Kia Sportage» 2017 року випуску, вартістю 378 тисяч 548 гривень. До речі, минулого місяця він витратив 140 тисяч гривень на вибракування транспортного засобу, однак не вказано якого.

Доходи. Загальний задекларований дохід Дениса Монастирського за 2020 рік склав 2 мільйони 355 тисяч 381 гривню, з яких 537 тисяч 225 гривень йому нарахували за роботу народним депутатом. Решта — дохід від відчуження нерухомого й рухомого майна та подарунок у грошовій формі. Натомість загальний задекларований дохід його дружини Жанни Монастирської склав 1 мільйон 102 тисячі 8, які їй нарахували за роботу в Державному бюро розслідувань.

Грошові активи. Торік Денис Монастирський на банківських рахунках зберігав 436 тисяч 563 гривень, а готівкою — 2 мільйони 50 тисяч гривень. Натомість його дружина на банківських рахунках зберігала 157 тисяч 047 гривень, а готівкою — 680 тисяч гривень.

Читайте також: Проблеми з газом для теплокомуненерго: хмельницькі депутати звернулися до уряду

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую