ye-logo.v1.2

Зміни до бюджету й перейменування вулиць: сесія Хмельницької міськради (Запис ефіру)

Політика 6797

Сьогодні, 20 жовтня, відбудеться чергова сесія Хмельницької міської ради.

На розгляд місцевих обранців буде запропоновано майже 90 питань порядку денного. Частина з них стосується роботи комунальних підприємств і земельної політики. Окрім того, депутати голосуватимуть за запровадження низки змін. Зокрема, до міського бюджету на цей рік.

Щодо внесення змін до бюджету громади, то депутати найперше голосуватимуть за перерозподіл додаткових надходжень до місцевої скарбниці. Наприклад, цільових субвенцій з держбюджету. Крім того, заплановано збільшити фіксування комунальних установ таких як школи, дитсадки, лікарні, бібліотеки… Щоправда, йдеться не про їх розвиток, а про оплату опалення. Як вже писав сайт «Є», через здорожчання газу, теплопостачанні підприємства вже підвищили тарифи на опалення та гарячу воду для бюджетних установ громади.

Попри це зміни до бюджету все ж не оминуть питання розвитку Хмельницького. Наприклад, депутати мають збільшити видатки на реконструкцію з добудовою приміщень ліцею №17 під спортивну залу й на будівництво першої черги вулиці Мельникова. Вона пролягатиме між вулицями Зарічанською та Трудовою. Також депутати затверджуватимуть нову програму розвитку сфери паркування. Вона охоплюватиме період з 2021-го по 2025 рік включно.

Знову місцеві обранці візьмуться за питання перейменування вулиць. Зокрема, на території обласного центру заплановано змінити назви восьми вулиць і одинадцяти провулків. Таким чином, наприклад, у мікрорайоні Гречани може з’явитися вулиця Георгія Гонгадзе. Під перейменування підпадуть кілька вулиць і провулків у селах Пирогівці та Богданівці, а також — у садівничих товариствах, які розташовані за межами населених пунктів Хмельницької громади.

Однак це лише частина важливих питань, які розглядатимуть депутати Хмельницької міської ради. За що ж і як вони голосуватимуть ви можете побачити на власні очі завдяки прямій трансляції від кореспондентів сайту «Є».

Початок сесії Хмельницької міської ради запланований на 10-у ранку 20 жовтня.

Читайте також: Черга «швидких» під міською лікарнею: головний медик Хмельницького прокоментував ситуацію

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую