ye-logo.v1.2

Мільйонерка очолила апарат Хмельницької облдержадміністрації

Політика 19941
Оксана Андрейчик стала керівницею апарату ОДА, перемігши на відповідному конкурсі
Оксана Андрейчик стала керівницею апарату ОДА, перемігши на відповідному конкурсі. Фото: з фейсбуку Оксани Андрейчик

Оксана Андрейчик раніше займалася адвокатською діяльністю.

Сьогодні, 17 лютого, пройшло офіційне представлення нової керівниці апарату Хмельницької облдержадміністрації. Нею стала Оксана Андрейчик. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив голова облдержадміністрації Сергій Гамалій. Сайт «Є» вирішив дізнатися, що відомо про минуле нової посадовиці.

Конкурс на посаду керівниці апарату Хмельницької облдержадміністрації пройшов наприкінці минулого року. На ньому перемогла Оксана Андрейчик, отримавши найвищий загальний результат — вісім балів. На посаду її призначили фактично щойно, адже поки навіть не опубліковане відповідне розпорядження. Лише є допис Сергія Гамалія, який вітає Оксану Любомирівну у своїй команді та бажає їй приємних емоцій від роботи.

До речі, її попередницю Оксану Вжешневську, яка очолює апарат облдержадміністрації з кінця 2018 року, з посади не звільняли. У грудні 2021-го вона пішла у відпустку для догляду за дитиною до досягнення трирічного віку. Триватиме вона до 14 вересня 2024 року. Тому Оксана Вжешневська може повернутися на посаду керівниці апарату.

Минуле та статки Оксани Андрейчик

Донедавна вона працювала в юридичній сфері. Адвокатське свідоцтво Оксана Любомирівна отримала у вересні 2018-го. Однак зі 7 лютого цього року тимчасово зупинено її право займатися адвокатською діяльністю. Підставою стала подана нею заява. Оскільки на сайті Хмельницької облдержадміністрації наразі відсутня її біографічна довідка, більше подробиць можна дізнатися з останньої електронної декларації.

Нерухомість. Оксана Андрейчик живе у Хмельницькому. З 2020 року володіє квартирою, площею 46,6 квадратних метрів. Також вказала два об’єкти незавершеного будівництва: квартиру на 79,1 «квадрата» й нежитлове приміщення на 3,7 «квадрата».

Автотранспорт. Відсутній.

Корпоративні права. Оксана Любомирівна вказала, що їх частково належали два товариства з обмеженою відповідальністю: «Компанія Ніагара» та «Гідроізоляційні системи».

За інформацією аналітичної системи «YouControl», обидва зареєстровані у Хмельницькому. Основним видом діяльності ТОВ «Компанія Ніагара» є «будівництво інших споруд». Нещодавно Оксана Андрейчик перестала входити у перелік засновників чи власників цього товариства. А ТОВ «Гідроізоляційні системи», яке працювало у будівельній сфері, нині перебуває у стані припинення. До речі, раніше Оксана Любомирівна вказувалася під іншим прізвищем — «Шевчук».

Доходи. Загальний задекларований дохід Оксани Андрейчик за 2021 рік перевищує три мільйони гривень. Торік їй нарахували 147 тисяч 794 гривні зарплатні у державному підприємстві «Хмельницька обласна служба місцевих автомобільних доріг» і 224 тисячі 437 гривень — в акціонерному товаристві «Хмельницькобленерго». Але найвищий дохід припадає на зайняття підприємницькою діяльністю — 2 мільйони 927 тисяч 428 гривень.

Грошові активи. Оксана Любомирівна задекларувала 40 тисяч 500 доларів готівкою.

Читайте також: «Неймовірні села України»: як громадам з Хмельниччини виграти 100 тисяч на розвиток

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую