ye-logo.v1.2

Є рішення про гуманітарні коридори — результати другого раунду перемовин з Росією

Політика 4643
Попереду — третій тур перемовин
Попереду — третій тур перемовин. Фото: з твіттера Михайла Подоляка

Потрібних Україні результатів поки не досягнено.

Сьогодні, 3 березня, пройшов другий раунд переговорів між Україною та Росією поблизу українсько-білоруського кордону. За його підсумками необхідних нашій країні результатів не було досягнено, тож делегації зберуться на третій тур. Втім, є певні рішення щодо гуманітарних кордонів.

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк у своєму твіттері зазначив, що в порядку денному нинішніх перемовин було три ключові питання:

  • негайне припинення вогню;
  • перемир’я;
  • гуманітарні коридори для вивезення мирних жителів зі зруйнованих або постійно обстрілюваних сіл і міст.

Після завершення перемовин Михайло Подоляк написав, що, на жаль, потрібних Україні результатів поки що немає. Є рішення тільки щодо організації гуманітарних коридорів.

Як він пояснив під час короткого брифінгу, достатньо детально обговорили гуманітарний аспект. Нині багато міст перебуває в оточені й там драматична ситуація з харчами, медикаментами та можливістю евакуації. Й домовилися продовжити третій раунд найближчим часом. Далі — зачитав офіційне комюніке.

«Сторони дійшли порозуміння щодо спільного забезпечення гуманітарних коридорів для евакуації мирного цивільного населення. А також для доставки медикаментів і харчів у місця найбільш запеклих боїв. З можливістю, підкреслюю, можливістю тимчасового припинення вогню на час, коли буде здійснюватися евакуація в секторах, де вона проводиться. Тобто не всюди, а лише у місцях, де будуть безпосередньо перебувати гуманітарні коридори можливо буде припинення вогню на час проведення евакуації. З цією ціллю найближчим часом будуть організовані канали зв’язку й взаємодії та сформовані відповідні логістичні процедури», — розповів Михайло Подоляк.

Нагадаємо, перший раунд переговорів пройшов 28 лютого поблизу українсько-білоруського кордону. Ключовим питанням стало негайне припинення вогню та відведення окупаційних військ з території нашої країни. Михайло Подоляк назвав перемовини важкими, але «вже без будь-яких обов’язкових ультиматумів».

Другий тур попередньо міг пройти 2 березня. Про це того дня говорив радник голови Офісу президента Олексій Арестович. Політик підкреслив, що «ми стоятимемо на своєму».

До теми: З’явилися фейки про капітуляцію України: громадян просять не реагувати на дезінформацію

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую