ye-logo.v1.2

Хмельницька облрада закликала владу заборонити московський патріархат

Політика 4064

Депутати вважають, що це захистить країну та самих вірян.

Сьогодні, 21 вересня, більшість депутатів Хмельницької обласної ради закликали державну владу заборонити Українську православну церкву московського патріархату. А також — накласти санкції на її керівництво. Причиною звернення обласних обранців стало їхнє занепокоєння діяльністю московського патріархату, який може становити загрозу національній безпеці України. Однак вони мають на увазі лише цю релігійну організацію, а не звичайних вірян.

Згідно зі зверненням, депутати закликали парламент, президента й уряд прийняти закон про заборону діяльності УПЦ (мп) через її підтримку російської агресії та загрозу національній безпеці країни. Паралельно правоохоронці мають швидко реагувати на факти співпраці з ворогом і ведення антиукраїнської пропаганди священниками московського патріархату.

Крім того, Раду національної безпеки і оборони України закликали накласти санкції на керівництво УПЦ. Зокрема, на її структурні підрозділи та організації. Їхнє арештоване майно варто спрямувати на відбудову України.

Депутатка облради Аліна Коваль, яка озвучила текст звернення, переконана, що діяльність УПЦ (московського патріархату) має відверто антиукраїнський характер. Прикладом нехтування вимогами воєнного стану була багатотисячна хресна хода з Кам’янця-Подільського до Почаєва. Все це відбувалося напередодні Дня Незалежності України, коли по всій країні була підвищена небезпека ворожих ракетних обстрілів.

Аліна Коваль переконана, що питання діяльності УПЦ (мп) потрібно законодавчо врегулювати. Фото: автора

Аліна Коваль переконана, що питання діяльності УПЦ (мп) потрібно законодавчо врегулювати. Фото: автора

«Ми побачили Ізюмську єпархію, яка абсолютно підтримала російських окупантів, які створили свої катівні, — розповідає Аліна Коваль. — Тому нам потрібно закликати державну владу адекватно реагувати на такі випадки, адже це питання національної безпеки».

Депутатка Оксана Каденко додала, що люди мають правильно розуміти заклики заборонити московський патріархат. Цю церкву ототожнюють з її вірянами. Йдеться лише про релігійну організацію, яка має безпосередній зв’язок з країною.

«Ми маємо поважати способи й форми, які віряни обирають для вираження своєї віри у Бога. Водночас ми повинні захистити їх від тієї ворожої структури», — наголосила Оксана Каденко.

Читайте також: У Хмельницькому церкву московського патріархату позбавили права користуватися земельною ділянкою

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую