ye-logo.v1.2

Хмельницькі афганці з майдану вирушили на Київ

Політика 4367

Завтра вони мітингуватимуть у столиці проти урядового проекту Закону «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень», сьогодні ж пікетували обласну владу

«Пішла та влада зі своєю Верховною Радою… вони вже набридли ось так, - проводячи пальцем вздовж шиї каже один із учасників пікету Хмельницької облдержадміністрації. – Так і напишіть: «Набридли!» І ми вимагаємо, щоб Президент та Верховна Рада припинили всі свої ігри. Тому ми ще й їдемо до Києва».

Сьогодні в Хмельницькому на майдані Незалежності зібралися не лише воїни-інтернаціоналісти, а й чорнобильці та діти-війни. І хоч акція носила не політичний характер, на ній все одно були помічені представники двох політсил: «Свободи» та Комуністичної партії України. Перші прийшли без партійної символіки, другі – із прапорами. А тому дехто із учасників пікету звернувся до комуністів, щоб ті прибрали партійну символіку, але заклики на кшталт: «Давайте без політики», не подіяли.

«Ми виступаємо категорично проти прийняття законопроекту №9127 щодо виконання державою рішень суду, - пояснив присутність людей у мундирах голова обласної організації ветеранів Афганістану Микола Приступа. – Цим законопроектом передбачено, що ті пільги, які закріплені в Законі «Про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту», а саме рівень їх виплат передати Кабінету Міністрів України. А саме, щоб уряд приймав рішення, кому і яку суму допомоги видавати чи взагалі не виплачувати. На нашу думку, це порушення Конституції. І сьогодні всі учасники бойових дій в Афганістані проти такого законопроекту. Крім цього, проект Закону «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень» стосується позбавлення пільг й учасників Великої Вітчизняної війни, і чорнобильців, і дітей-війни та інших категорій громадян».

Голова Хмельницької обласної організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Володимир Якимчук, в свою чергу, зауважив, що нинішня ситуація вимагає рішучих дій. І закликав усіх об’єднуватися: афганців, чорнобильців, дітей-війни, інвалідів, пенсіонерів та інших.

Ну, а пікет завершився тим, що в облраду та адміністрацію занесли вимогу до керівництва країни: не приймати законопроект №9127. Після цього дехто одразу ж майдану в Хмельницькому вирушив на майдан у Києві, де завтра з усієї країни зберуться противники проекту Закону «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень». За словами Миколи Приступи, з Хмельниччини до столиці вирушило понад 150 людей. Хтось власним транспортом, хтось автобусами та потягами. «У нас є інформація, що в Кам’янець-Поділському, Полянському та Шепетівському районі перевізники відмовляються везти людей до Києва, - зауважив Микола Іванович. – Сказати, що це спеціально хтось так робить, я не можу. Але наші люди завтра все одно будуть у Києві».

Коментарі:

Енріке Лістер 21.09.2011 10:54

До брехливого пса з огидним псевдо гітлерівського холуя Шухевича: Так розмовляти будеш із татом та мамою... на жаль генетична помилка позбавила тебе мізків... Та я тобі нагадаю. Товариш Сталін після звістки про самогубство Гітлера сказав: "Доигрался, подлец". Тож грайся та не загравайся, маленький гітлерівський посліднику.

Марта Войтова 21.09.2011 10:45

  Те що об’єднались та показали олігархам де раки зимують звичайно підтримую… Та знову велику роль відіграє український менталітет - «Моя хата з краю». А де були ці всі люди коли організовувались акції протесту проти пенсійної реформи, студентських реформ і т.п. Україна розірвана! А розривають її політичні угрупування – кожен смикає за «свою» мотузку. Шановні протестуючі, а хто вам прислав цю владу? З Космосу прилетіла чи з Місяця впала? Хто купується на дешеві обіцянки? Хто продається за 100 грн. чи за кіло гречки? Тому кожен має ту владу на яку заслуговує. А свободівці наразі знаходяться у вигідній позиції – вони типу не при владі і все валять на парламент (їм байдуже на кого саме БЮТ, ПР, КПУ, Литвин, ФР і т.п.), а самі годуються з рук Ахметова, Коломойського та інших буржуїв, які поставили на них чергову ставку. Особисто мені страшно було дивитися на малолітній, неадекватний, заторможений сводівський натовп, який взимку влаштував факельне дійство у м. Хмельницькому. Це було один в один із ходою фашистів в Німеччині 1933 р. Робіть висновки.

Роман Шухевич 21.09.2011 02:42

Слухайте-но сюди ви, Витюні, Енріки Лістери та їм подібні: я не писатиму, що "За святую правду волю розбойник не стане", позаяк скажи дурному, що він дурний - очі повидряпує; так от, коли язик чешеться погавкати як совєти гавкали, то краще знайди мене особисто котре щеня та погавкайно мені, щоби більше не хотілось! А  от афганці - молодці, об’єднались, згуртувались, а у Києві прорвали оборону дебілів у броні та ще й Єфрємова бідошенчку обплювали. )))) Молодці, так тримати, боротись і не здаватись!!!    

Цемент 20.09.2011 22:09

http://vikna.stb.ua/news/2011/9/20/75213/ красножопим і в Києві наваляли, дивимося відео з 2 хвилини, 9 секунди

Цемент 20.09.2011 21:20

молодці, великими напишу МОЛОДЦІ! люди показують як треба захищати себе від цих ненажер. підприємці, пенсіонери, студенти, тепер от афганці - ох об'єдналися б вони в один кулак, довірилися б "Свободі" і злетіли б ті бандюки за одну мить. красножопі повеселили - вони ж в більшості, з бандюками цю країну вже 20 років грабують. 

Витюня 20.09.2011 17:12

це не ідеологія їм влізла, це вам "Свободівцям" мозги задурили, ходите, як дикуни і щось торочите, самі не знаєте що.  А хлопець, який відстоював права афганців під червоним прапором знав на що йде! Щоб таких інвалідів, як "Бендеровці і Шухевичі"не принижували наших воїнів.

Енріке Лістер 20.09.2011 15:38

Щодо акції у Києві 20 вересня Сегодняшняя акция протеста воинов-афганцев и чернобыльцев с попыткой штурма здания Верховной Рады является первым за 20 лет социальным протестом неполитического характера. Об этом в эксклюзивном комментарии УНН заявил народный депутат Украины, первый секретарь Луганского обкома КПУ Спиридон Килинкаров.

“Это первый социальный протест, который не связан с политическими акциями. Его организовали люди, которые пришли защищать свои реальные конституционные права”, – отметил Спиридон Килинкаров.

Он отметил, что власть почувствовала готовность недовольных людей реально защищать свои конституционные социальные права.

“То состояние, в котором оставил эту акцию глава фракции Партии регионов Александр Ефремов, заставит власть задуматься о тех бездумных решениях, которые ущемляют права людей”, – считает парламентарий.

Спиридон Килинкаров отметил, что участники акции протеста должны стоять до тех пор, пока их требования не будут выполнены, то есть когда законопроект о гарантиях государства по выполнению решений судов не будет снят с рассмотрения.

“Я считаю, что парламент должен отложить сегодня рассмотрение тех законопроектов, которые определены повесткой дня, и рассмотреть вопрос о снятии с повестки дня данного закона, тем самым снять напряжение в украинском обществе. Мы настаиваем на именно таком подходе”, – добавил коммунист.

Енріке Лістер 20.09.2011 15:36

Комуністи єдині не підтримали законопроект №9127. І підтримали афганців в їх справедливих вимогах, бо багато афганців є комуністами. А щодо того, що якісь недоумки із ВО "Сволота" відгонили, то вихвалятися побрехеньками їм не вперше. Комуністи єдині активно відстоюють позиції народу щодо недопущення капіталістичних реформ, поки регіонали разом із своїми військовополоненими із лав "опозиції" їх проштовхують, а сама "опозиція" колядує під судами. 

Степко Вадим 20.09.2011 11:15

Народ подумайте, чому ви такі байдужі до проблем інших. Влада вирішила відстріляти нас по одинці, спочатку підприємців як найсильніших, потім пенсіонерів, чорнобильців і далі селян. І повірте ця влада дойде до кожного українця своїми реформами, а потім ще зробить контрольний в голову знецінивши гривню. І тоді ми лишимось абсолютно беззахисними перед будь-якою загрозою, чи то зі сторони Росії, Європи, Америки, і найнебезпечнішого доброго Ізраїля (Азаров). Давайте об'єднаємось і не дамо продажним Регіонам, тушкованим БЮТам, проєврейським Фронтам, проросійським Комуністам грабувати і гвалтувати Україну.

Роман Шухевич 20.09.2011 09:53

Влада в нас - дебільна! Бюджет порозкрадали, на "покращення життя вже сьогодні" грошей немає, от і знімають пільги з усіх, з кого можна. Страждають люди від неосвідчености та дебільности прокремлівської влади.

Ярослав Братенко 19.09.2011 21:47

серед свободівців багато колишніх учасників військових дій, афганців. тому вони і були на майдані, разом зі своїми побратимами. а комуняк два рази відгонили в сторону, одного молодого прогнали, старших пожаліли, все ж таки люди похилого віку, жаль, що їм та бісова ідеологія так в мізки влізла.

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую