ye-logo.v1.2

“Ми виставимо гарбузи із свічками проти нечистої сили, рейдерів, які їздять Хмельниччиною на великих “джипах” -

Політика 5408
Василь Ядуха, голова Хмельницької обласної державної адміністрації
Василь Ядуха, голова Хмельницької обласної державної адміністрації. Фото: Євгенія Дорофєєва

заявив голова облдержадміністрації Василь Ядуха на прес-конференції для представників всеукраїнських та місцевих засобів масової інформації, перед початком якої пообіцяв відповісти на будь-які запитання журналістів

Але розпочав свою зустріч із ЗМІ Василь Степанович досить незвично. З привітання усіх із святом “Хелоуіном”. “Ми виставимо гарбузи із свічками проти нечистої сили, рейдерів, які їздять Хмельниччиною на великих “джипах”, - заявив посадовець, недвозначно натякаючи на “рибний” скандал довколо “ВАТ Хмельницькрибгосп” та ДП «Селекційно-генетичний центр по рибництву «Поділля», який розгорівся знову після нещодавніх сюжетів центральних телеканалів. Нагадаємо, що нинішній директор ВАТ "Хмельницькрибгосп" Олександр Пащенко свого часу заявив, що звільнений рішенням загальних зборів акціонерів колишній директор підприємства Віталій Коцюба за сприяння губернатора області Василя Ядухи та його заступника Володимира Галищука, заступника глави Агентства рибного господарства України пана Овчарука незаконно вивів активи підприємства на спеціально створене для цієї афери ДП СГЦР «Поділля». “Після цього незаконно виведене майно, у тому числі і наші водойми, були передані у користування шести ТОВ, серед засновників яких значаться дочка губернатора, брат першого заступника губернатора і брат першого заступника голови Агентства рибгоспу Україні. Сьогодні ці «ТОВ» намагаються проводити вилов на ставах, які належать нам і які зариблювались нами”, - свого часу заявив пан Пащенко.
За словами ж губернатора Хмельниччини, він до цього скандалу жодного стосунку не має і навіть під час прес-конференції звернувся до жителів області: “Спроби “купити” “Хмельницькрибгосп” були ще у 2009 році київськими та дніпропетровськими рейдерами”. Розповів губернатор й про те, що від нього очікували, що він дасть вказівки головам РДА щодо продажу земель, де знаходяться водні плеса. Проте, за словами голови облдержадміністрації, він цього не зробив і в жодному разі не дозволить рейдерським угрупованням хазяйнувати на Хмельниччині. Сюжети, в яких згадувалася причетність родини Ядухи до “рибного” бізнесу, губернатор назвав проплаченими, із підставними особами самих же рейдерів та з демонстрацією фіктивних документів. На підтвердження своїх слів, посадовець продемонстрував журналістам і навіть дав ознайомитися із офіційними паперами, які заперечують причетність голови обласної адміністрації до будь-яких протиправних дій у цій справі.
До речі, у той самий день, коли губернатор давав прес-конференцію, на офіційному сайті Президента з'явилася інформація про те, що Віктор Янукович підписав доручення генпрокурору Віктору Пшонці щодо перевірки відкритого акціонерного товариства «Хмельницьке виробниче сільськогосподарсько-рибоводне підприємство».
"Пропоную забезпечити повну і неупереджену перевірку викладених у зазначеному зверненні відкритого акціонерного товариства «Хмельницьке виробниче сільськогосподарсько-рибоводне підприємство» фактів та за результатами вжити вичерпних заходів реагування відповідно до законодавства", - зазначено в дорученні Президента, адресованому Пшонці. Генпрокурор повинен доповісти про виконання до 15 листопада цього року.
Окрім рибного скандалу, на прес-конференції губернатор торкнувся ще декількох питань. Зокрема, зустрічі із міністром фінансів Федором Ярошенком, під час якої посадовець попросив гроші з державного бюджету на розвиток і будівництво об`єктів соціально-культурної сфери. “Ми визначили головні об'єкти і просимо 90 мільйонів гривень з державного бюджету на 2012 рік для нашої Хмельниччини», - сказав Василь Ядуха під час прес-конференції. Серед закладів - школи і дитячі садочки, лікарні. Крім цього посадовець заявив, що має надію, що після відвідування Президентом Хмельниччини гарант дасть відповідні доручення Кабінету Міністрів України щодо того, щоб в області розпочати будівництво сучасного палатного корпусу обласної дитячої лікарні (Хмельниччина - єдиний регіон, де нині немає сучасної дитячої лікарні) та з будівництва другої черги Чернілівського водогону.

Коментарі:

Людмила 08.11.2011 23:32

У с. Манівці Красилівського р-ну з діді-прадіда був сільський ставок, з ранньої весни і до пізньої осені в тому ставку з вудками сиділи і старе і мале.... А цієї весни в ставку за три метри від берега, на кривому дрючку з"явилася табличка з дивним написом "ловити рибу заборонено". Чому заборонено, хто заборонив?????? Сільський голова "вдає дурника", мовляв став знаходиться за межами села, значить за межами його компетенції....Цікаво,  ХТО  і КОЛИ ці межі села переніс туди куди йому треба ?!  Згодом на березі села  посадовили охоронника, щоб не допускав до ставка бидла  місцевого, адже став орендує донька САМОГО ЯДУХИ !!! Можливо все оформлено і через підставних осіб, але факт залишається фактом.  Так що, пане Ядухо, самого великого гарбуза залиште собі, таких рейдерів, як ви ще треба пошукати!!!  Ганьба такому губернатору, який тільки свої користні інтереси провадить, 

Роман Шухевич 07.11.2011 16:22

Забрехався наш вельмишановний Ядуха, ой забрехався! Вже сам не знає що молоти, бо злякався перевірки не на жарт. Ха! - за що боровся, на те й напоровся! ))) Але якщо людей обманює, то Бога не обмане, бо що людина сіє - те й жне.

Цемент 01.11.2011 22:49

що цікаво в Ядухи такий джипара, всім джипам джипара, куди вже там тим рейдерам. я пам'ятаю багатьох губернаторів, кожен мав свої мухи в носі, але такої *** особи напевно не було ніколи, хіба Коцемир - батько регіоналки Оксани Кольгофер. Янукович його не звільнить з однієї простої причини - йому такі *** потрібні.

Валентина Степанова 01.11.2011 15:38

В той же час Світлана Реп'ях (Ядуха) є засновником 10 підприємств, в тому числі ТОВ "Антоніни-Риба", ТОВ "Іква-Риба" і т.д. з досить потужними внесками в статутні фонди цих підприємств. І для чого звичайному лікарю обласної лікарні це потрібно? Ну а Василь Степанович звичайно не при справах!

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую