ye-logo.v1.2

Рада роздала: комусь гроші, а комусь – міцне слівце!

Політика 2377

Хмельницькі обранці, які в останній день лютого зібралися на засідання сесії, за майже чотири години розглянули і прийняли понад шість десятків питань порядку денного.

4,5 мільйона на комунальну техніку
Чи то на депутатів подіяла весна, чи мер, який перший день після відпустки був у, м’яко кажучи, бойовому настрої, але перші півтори години роботи сесії фінішували лише з чотирнадцятьма прийнятими рішеннями. Тоді як у наступні дві години обранці зуміли вирішити решту, майже півсотні питань. Вкотре вносячи зміни до бюджету, рада роздала кошти на ті галузі, за які попередньо клопотали обранці на депутатському дні, що відбувся днями раніше. За поданням депутатів 50 мільйонів гривень, які будуть централізовані в міському бюджеті розподіляться наступним чином: 4,5 мільйона гривень підуть на придбання обладнання та спеціальної техніки для комунального господарства, понад 5 мільйонів закладено на капітальні ремонти закладів бюджетної сфери, ще 4 мільйони – на капітальний ремонт житлового фонду. За 6 мільйонів проведуть реконструкцію двох дитячих садків, що розташовані на проспекті Миру та Старокостянтинівському шосе. Близько 15 мільйонів вкладуть цього року у реконструкцію мереж тепло- та водопостачання та освітлення міста. Стосовно кінотеатру ім. Т. Г. Шевченка, то нарешті депутати перейшли від слів до діла і виділили 80 тисяч гривень на розробку технічної документації для реконструкції приміщення. Не поскупилися також і на школу іконопису «Нікош», де з доброї волі обранців цього року замінять вікна та відремонтують приміщення. Для цього з бюджету школі виділили 26 тисяч гривень. Кошти на усі ці, та багато інших робіт обранці знімуть із реконструкції будівлі центру надання адміністративних послуг, про який багато говорять останнім часом. За словами начальника фінансового управління Хмельницької міської ради Наталі Степанової, цього року роботи по створенню центру не завершаться, а відтак виділені кошти залучені не будуть.
Як показувати зуби і тренувати м’язи
Роздавши добрий шмат міського бюджету, депутати на чолі з мером взялися вправлятися у красномовстві. Спочатку Сергій Мельник дорікнув депутатів від «Свободи», щоб вони «вивчили нарешті «матчасть» і не задавали «тупих» запитань». Згодом естафету підхопив екс-мер Іван Бухал, який настирливо рекомендував тому ж таки свободівцю Олександру Симчишину: якщо хтось дозволяє собі не відповідати на запити (мова йшла про фірму-посередника, що виграла тендер з поставки труб для прокладення другої черги Чернелівського водогону), то потрібно «показувати зуби». Головне, щоб «під тиском системи «оскал» не перетворився на вимушену посмішку», – кинув репліку колега із останніх рядів. Не до сміху було лише секретарю міської ради Валерію Лєскову, який доповідав про, здавалося б, технічне питання «Про виконання рішень міської ради», але нарвався на цілу низку запитань. Засідаючих цікавило, чому встановлення світлофорів віднесено до питань екології, де ростуть кілька сотень дерев та квітнуть стільки ж квітів, які згідно з паперами коштують чималу суму. Не очікуючи такої аж надто прискіпливої уваги, Валерій Олександрович, напевне, подумки втішився, коли відбиватися від обранців взявся мер. Однак, голосів «за» виявилося недостатньо, щоб «закрити» технічне питання. Уже в «Різному» секретар міськради зазначив, що не варто перетворювати раду у майданчик для «тренування м’язів, адже вони є різні. Одні – побудовані на людських страхах, біді, втручанні та перевірках силовими структурами, а інші м’язи – на національній ідеї, довірі виборців та любові до міста». Врешті, він закликав депутатів працювати конструктивно і принагідно повідомив про те, що четверо депутатів від БЮТ заявили про призупинення членства у фракції. Нагадаємо, що на минулій сесії п’ятеро депутатів уже вийшли із фракції БЮТ. Якщо тенденція збережеться, невдовзі, як стверджують самі депутати, то біло-сердечні не матимуть більшості у Хмельницькій міській раді.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую