ye-logo.v1.2

В Шепетівці в окружкомі відредагували протоколи (відео)

Політика 2925

Спостерігачем Громадянської мережі ОПОРА виявлено редагування протоколів про результати підрахунку голосів у приміщенні ОВК № 190.

Після виявлення неточностей у протоколах, доставлених від однієї з дільничних комісій замість того, щоб повернутися на дільницю і зібрати членів ДВК та внести зміни до протоколу відповідною постановою, голова комісії вирішила відредагувати все на місці.

О 8.40 за цим заняттям жінку застав спостерігач, зайшовши до кабінету бухгалтерії ОВК. На відео видно, як жінка вносить корективи в виборчий протокол та збирається запакувати протокол в сейф-папку. Запримітивши, що проводиться відеозйомка, вона негайно зібрала речі і залишила приміщення.

Про інцидент спостерігач повідомив голові окружкому Євгенові Нікітенку (партія «Зелена планета»), аби встановили особу члена комісії і дії, які вона здійснювала над виборчим протоколом. За словами спостерігачів, які наглядають за процесом подання протоколів про підрахунок голосів, до окружних комісій із печатками прибуває дуже багато керівників дільничних комісій. Наприклад, протягом ночі з неділі на понеділок ОВК у Шепетівці прийняла всього чотири десятки протоколів із 221 дільниці. Шість із них були повернуті для виправлення виявлених неточностей. Тому є велика ймовірність порушень із застосуванням печаток дільничних комісій, фальшування документів про результати волевиявлення громадян.
 

Нагадаємо, за офіційними даними на сайті ЦВК у окрузі №190 перемагає Сергій Буряк. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую