emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
30 Жовтня 2011 СМС-новини від читачів 2460

На узбіччі дороги Правдівка-Жилинці Ярмолинецького району вирубали тополі. Як на це реагує місцева і районна влада? Хіба краще, коли ростуть чагарники?

Коментар
Мешканці села Жилинці розповідають, що ще за радянських часів вони садили ці дерева. Дуже зручно було у спекотний день йти вздовж дороги, ховаючись у тіні красенів. Однак, три тижні тому усю тополину алею (а це — понад 200 дерев) знищили. Причому, скаржаться люди, коли вони запитували, хто і навіщо це робить, їм відповідали неохоче і навіть грубо: мовляв, не ваше діло, бо то не ваша дорога. “Я була просто вражена, коли побачила, що тополі зрізують, - каже Жилинецький сільський голова Ніна Юркова. - Коли поцікавилася, хто і навіщо це робить, мені сказали, що вирубкою займається служба автомобільних доріг, деревам вже 45 років, і вони аварійно небезпечні. А ще — що мають дозвіл, і взагалі — дорога знаходиться поза межами сільської ради. Але ж ми постійно прибираємо на узбіччі, білимо дерева. І найгірше, що односельці думають, що то я дала дозвіл на вирубку дерев, а у мене навіть ніхто не запитав дозволу. І якщо дерева справді небезпечні, то чому усе не пояснити людям? Я просила чоловіків, які вирубували дерева, щоб пояснили громаді, навіщо вони це роблять. Я би зібрала людей. Однак, спілкуватися з нами не забажали. Вже три тижні дерева лежать на узбіччі, ніхто їх не забирає, як ніхто не каже, чи насадять нові — берізки, наприклад...”. “На жаль, ці дерева заважають безпеці руху, - пояснює провідний інженер відділу експлуатації доріг Служби автомобільних доріг в Хмельницькій області Сергій Пірогов. - Відповідно до існуючих стандартів відстань від кромки проїжджої частини дороги до дерева має бути не менше 9,5 метра. На дорозі Правдівка-Жилинці, як і на багатьох інших шляхах, ці норми не витримані. В області тисяча кілометрів таких шляхів. Однак, грошей на приведення доріг до стандартів не вистачає, тому вирубку проводимо наскільки можливо. Зараз працюємо не лише на Ярмолинеччині, а й у Білогірському, Теофіпольському районах. Зазначу, ми не просто вирубаємо дерева, бо нам так забаглося. Отримали усі дозволи і маємо лісорубний квиток. Розумію, що людям шкода дерев, але якщо станеться буревій, і дерева впадуть на дорогу, нас звинувачуватимуть у тому, що не утримуємо дороги у належному стані. Зрізані дерева — власність місцевого “Райавтодору”. Їх обов'язково заберуть, і якщо сільській громаді потрібна для чогось деревина, вони можуть звертутися до “Райавтодору” з проханням її продати”.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.58
39.6
42.26
42.27

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо