emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
19 Червня 2018 РПЛ 741

Це повідомлення видалено, оскільки містить елементи реклами. Якщо ви хочете, щоб повідомлення було відкрите - зверніться до нашого рекламного відділу за телефоном 067-381-57-50 або емейлом [email protected]. Якщо ж ви хочете його прочитати, пройдіть за посиланням (читати далі)

Галасюк: Є усі підстави для півдищення мінімалки до 5000 гривень
Місія парламенту - вирішувати стратегічні питання розвитку країни. Про це під час Погоджувальної ради народним обранцям нагадав заступник лідера РПЛ з економічної політики Віктор Галасюк. Нардеп наголосив, що одним з таких питань є підвищення доходів українців.

"Наша команда на чолі з Олегом Ляшком наполягає на підвищенні мінімальної заробітньої платні до 5 тис грн. Для цього сьогодні є ресурси та усі підстави. Перевиконання Бюджету у травні сягнуло 3 млрд грн. Тож гроші є і потрібно приймати державницьке рішення!" - наголосив Галасюк.

Парламентар переконаний, соціальних стандартів та доходів громадян дасть потужний поштовх розвитку національної економіки, адже вона на 70% формується за рахунок доходів домашніх господарств. Тож це питання - не лише питання справедливості, але й питання розвитку промисловості та економіки, а крім того - можливість підвищити пенсії.

"Подивіться, скільки було критики, коли ми з Олегом Ляшком півтора року виборювали підвищення мінімалки вдвічі! А тепер, коли цей Закон працює, додаткові надходження до Пенсійного фонду склали 20 млрд грн. Це означає збільшення пенсій для українців. Тому тут немає альтернативи", - наголосив політик.

На думку народного депутата, головним пріоритетом не на словах, але й на ділі має стати й доступна якісна медицина. Для цього РПЛ пропонує низку ініціатив щодо здешевлення ліків в Україні, серед яких:

- відміна податку на додану вартість на ліки (0% замість 7%);
- розширення списку безоплатних ліків, варість яких частково компенсується державою за програмою "Доступні ліки" і збільшення видатків на дану програму принаймні удвічі (мінімум до 2 млрд грн);
- встановлення граничних цін на ліки;
- перегляд патентного захисту ліків.

Також В.Галасюк назвав одним з найболючіших питань для українців сьогодні ціни на газ та комунальні послуги.

"МВФ вимагає штучної прив'язки ціни на газ в Україні до так званого імпортного паритету. Це абсолютно не логічно, адже в Україні собівартість газу значно нижча! У мене питання - якщо на ціна на газ має бути "Дюссельдорф +", то чому тоді Уряд не встановлює формулу на зарплати в Україні "Мюнхен +" чи "Франкфурт+"? У США газ коштує по 103 долари за куб. В Україні - понад 400 доларів! І хочуть це зробити не тільки для промисловості, але й для населення! Не мені вам казати, що це вбиває українську промисловість, купівельну спроможність українців, робить нас заручниками чужої абсолютно деструктивної політики!" - пояснив він.

Галасюк зазначив, що збільшення обсягів видобутку власного газу дозволить суттєво знизити тарифи для населення.

"Тому тільки розвиток власного газовидобутку! Нашою з Олегом Ляшком спільною поправкою ми внесли зміни до законодавства про зниження оподаткування українського газовидобутку, що відбувається у нових свердловинах. Через 2 роки ми маємо взагалі припинити імпорт газу із-закордону і перейти в режим експорту. Це нормальна державницька політика. Тож жодного підвищення комунальних тарифів - для цього немає жодних підстав! Сценарій, який нам нав'язкується - абсолютно не український!" - резюмував В.Галасюк.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.58
39.6
42.26
42.27

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо