emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
12 Лютого 2019 Андрій Багінський, політолог 941

Це повідомлення видалено, оскільки містить елементи реклами. Якщо ви хочете, щоб повідомлення було відкрите - зверніться до нашого рекламного відділу за телефоном 067-381-57-50 або емейлом [email protected]. Якщо ж ви хочете його прочитати, пройдіть за посиланням (читати далі)

Кандидати у Президенти України підписали Меморандум про чесні вибори.

На жаль, після Революції Гідності, коли більшість політиків обіцяли відхід від потворних практик маніпуляцій на виборах, все залишилось на своїх місцях. Підкуп виборців, тиск на кандидатів, незаконна агітація, технічні кандидати-однофамільці - це не вичерпний перелік того, що застосовується сьогодні, враховуючи, що до завершення виборів ще є час.

Важливо, що не всі кандидати використовують такі засоби: частина політиків розуміє, що від взаємного бруду та звинувачень зрештою програють усі. В ефірі програми “Право на владу” демократичні політики об’єдналися заради протидій нечесній грі у виборчій кампанії. Юлія Тимошенко, Андрій Садовий, Анатолій Гриценко, Віктор Бондар, Олександр Шевченко підписали Меморандум про чесні вибори. Практика таких домовленостей походить з демократичного світу, де кандидати демонструють добру волю до прозорості процесу в інтересах всього суспільства. У Меморандумі також міститься звернення до наших міжнародних партнерів з проханням допомоги у захисті вибору українців. Крім того, новітня політична історія України показує, що спроби фальсифікувати вибори завершувались трагічно.

Очевидно, політики піднялися над вузько корпоративними інтересами та консолідовано показали, що демократія є більшою цінністю для кожного. Тепер очікуємо, що штаби будуть координувати свої дії між собою, а також правоохоронними органами щодо зменшення зловживань. У фокус уваги МВС потрапили три типи ризиків, які актуальні для нинішньої кампанії. Це - купівля голосів, маніпуляції з виборчим реєстром і втручання у систему “Вибори”. Незаконна оплата агітаторів, додаткова оплата членам дільничних виборчих комісій також потрапили. Не меншим викликом є кібер-загрози, що йдуть збоку нашого агресивного сусіда.

Юлія Тимошенко в ефірі “Право на владу” наголосила, що виборча кампанія і зустрічі з людьми приходять в умовах безпрецедентної бідності та зневіри у політиках. Тимошенко показала, як влада використовує елементи підкупу сьогодні. Одним з елементів підкупу є “Особисте зобов’язання” – так звана розписка, що використовується під час агітації та спонукає виборця голосувати за одного з провладних кандидатів. Ще однією складовою фальсифікацій є застосування проти Тимошенко технічного кандидата - Юрія Володимировича Тимошенко.

Отже, діалог у протидії фальсифікаціям розпочато. Проте, не лише від політиків, а й від суспільства залежить чесність та прозорість виборчого процесу. Зрештою, це - особиста відповідальність кожного, відстоювати своє право на вибір.

Андрій Багінський,
Політолог

http://inpolit.org/kandidati-u-prezidenti-ukra%D1%97ni-pidpisali-memorandum-pro-chesni-vibori

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 24.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.5
39.52
42.22
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо