emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
13 Лютого 2019 РПЛ 620

Це повідомлення видалено, оскільки містить елементи реклами. Якщо ви хочете, щоб повідомлення було відкрите - зверніться до нашого рекламного відділу за телефоном 067-381-57-50 або емейлом [email protected]. Якщо ж ви хочете його прочитати, пройдіть за посиланням (читати далі)

Андрій Лозовий: Завдання Радикальної партії – подолати бідність

Народний депутат від Радикальної партії Андрій Лозовий розпочав робочий візит на Хмельниччину із спілкування з людьми на Шепетівському базарі. Саме тут можна почути, що українців хвилює найбільше.
«Люди розповідають про наболіле. Пані Люда торгує яблуками, адже іншої роботи немає. Володимир Іванович отримує маленьку пенсію, але субсидію у нього забрали. Пані Лариса збирає шипшину і продає на базарі, щоб хоч якось вижити. Таких історій почув сотні. Проблеми різняться, але у всіх один біль – бідність, приниження і безнадія» – поділився враженнями народний депутат.
- Підвищення ціни на газ, позбавлення мільйонів громадян субсидії стали крайньою точкою людського розпачу. Чи бачить Радикальна партія вихід з цієї ситуації?
- Це край людського зубожіння. Куди вже далі? Поки люди виносять с хати останнє, щоб заплатити за газ, керівництво «Нафтогазу» виписує собі понад мільярд гривень премії. Мені сьогодні розповідав Володимир Іванович, пенсіонер, що три з половиною тисячі гривень «доходу» вже не дають йому права отримати субсидії. Хіба це нормально, коли одні копійки рахують, а інші виводять мільярди за кордон?
Лідер Радикальної партії Олег Ляшко робить усе, щоб припинити тарифний бєспрєдєл. Наша команда тиждень блокувала трибуну і ми добилися створення робочої групи у парламенті, яка перевірить правильність останніх платіжок, які отримали люди останнім часом. Ми вимагаємо від уряду відправити Коболєва у відставку і повернути його премію до бюджету.
Наші експерти підрахували, що ціна на газ для українців має складати 3,5-4 тисячі гривень за тисячу кубометрів. Не більше! Ми вимагаємо, щоб газ, який видобувається в Україні, йшов на потреби населення. Також Радикальна партія добивається, щоб уряд повернув старі правила нарахування субсидій. Бо зараз людей не змушують розлучатись і виписувати дітей з хати заради субсидії. Крім того, Олег Ляшко пропонує, щоб енергомодернізацію – встановлення теплих вікон, дверей, нових теплотрас проводили коштом державного бюджету.
- Проблемою Шепетівки та подібних населених пунктів є безробіття. Як зробити так, щоб у людей була робота в Україні і вони не їхали закордон у пошуках заробітку?
– Українці – розумні і працьовиті люди. Щоб втримати їх, треба в першу чергу підвищувати зарплати. Олег Ляшко вимагав від уряду підвищити мінімалку до 6000 гривень у цьому році. Крім того, треба гарантовано забезпечити випускників першим робочим місцем, дати доступні кредити на житло для молоді, знизити відсоткову ставку по кредитам для малого і середнього бізнесу, пільги для багатодітних сімей.
Також Радикальна партія вимагає підняти пенсії, виплати для людей з інвалідністю та тим, хто доглядає за ними, а студентам – стипендії.
– Проте влада скаржиться на нестачу коштів у держбюджеті. Звідки ж брати гроші на виплати, про які згадуєте?
– Мінімум п’ять мільярдів доларів(!) у рік втрачаємо через контрабанду. Непоганий резерв для наповнення бюджету, правда? Могли б заробляти й на готовій продукції, а не продавати практично за безцінь сировину. На жаль, для багатьох країн світу Україна стала сировинним придатком. Ліс, бурштин, зерно, метал, інше – прекрасна сировина, яку врешті повертають нам у вигляді готової продукції втридорога. Уявіть, скільки податків могла б приносити вітчизняна деревообробна промисловість, якби ми продавали власні меблі і папір, а не ліс-кругляк. Та влада в цьому не зацікавлена.
– Конституційний суд розглянув запропоновані Радикальною партією зміни щодо земельного питання. Як саме це допоможе фермерам?
– Ми вважаємо, що вільний ринок землі є неприпустимим, адже він призведе до того, що найбільше багатство України за безцінь потрапить в руки іноземців, а українці стануть батраками.
Ми маємо конституційно закріпити першочергове право українського фермера на землю, як це зроблено у багатьох країнах світу. Саме український фермер, а не транснаціональні корпорації, повинен бути повноцінним господарем на своїй землі. Держава ж зобов’язана вести політику підтримки, захисту аграрного сектора, адже від нього залежить розвиток інфраструктури сільських територій. Ми вибиваємо з уряду 5000 гривень дотації на кожну корову, повернення спецрежиму ПДВ для фермерських господарств і підвищення ціни на молоко, щоб селяни не віддавали його за безцінь. Наш закон про заборону пальмової олії допоможе повернути корів у село.
Мета Радикальної партії – забезпечити українцям гідне життя, а не виживання. Впевнений, з підтримкою людей ми зможемо це зробити.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 18.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.56
39.6
42.11
42.14

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо