emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
12 Березня 2019 Денис Гороховський, політичний оглядач 930

Це повідомлення видалено, оскільки містить елементи реклами. Якщо ви хочете, щоб повідомлення було відкрите - зверніться до нашого рекламного відділу за телефоном 067-381-57-50 або емейлом [email protected]. Якщо ж ви хочете його прочитати, пройдіть за посиланням (читати далі)

В команді Порошенка заробляють на контрабанді з РФ і не бачать в цьому проблеми

Вже тиждень вся Україна обговорює гучний скандал навколо корупційної схеми з незаконними поставками контрабандних деталей для військової техніки з території Росії. У результатах розслідування журналістів спливли імена першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського і його сина Ігоря, голови найбільшого оборонного концерну "Укроборонпром" Павла Букіна і навіть президента України Петра Порошенко.

Якщо спробувати описати усю схему одним реченням, то вийде наступне: Діти українських високопосадовців створили мережу фірм, які закуповували в Росії різноманітне обладнання, яке використовується для ремонту та функціонування військової техніки та перепродавали його втридорога підприємствам вітчизняного оборонпрому. Цікаво, що у мережі фірм-прокладок, які використовувались у цих схемах, журналісті знайшли, наприклад, Ленінську кузню, якою володіє Петро Порошенко.

Відразу знайшлося багато різноманітних експертів та лідерів громадської думки, які вважаються лояльними до діючого президента, які спробували пояснити, що це зовсім не зрада, а просто необхідність. Мовляв, ці запчастини йшли на ремонт техніки, яка задіяна в АТО і, якщо б не це, то українські військові взагалі б залишилися без інструментарію війни. Про це заявив, навіть, генеральний прокурор України Юрій Луценко. Не секрет, що ці запчастини контрабандно ввозять для потреб Оборонпрому. Вважаю це прийнятним в умовах воюючої країни, - написав генпрокурор на своїй офіційній сторінці в Facebook. Тобто Юрій Луценко не лише підтвердив факт контрабанди, а й зазначив, що знав про це до виходу журналістського розслідування.

В той же час Порошенко заявив, що вимагає від правоохоронців проведення термінової перевірки інформації з розслідування журналістів про масштабну корупцію в оборонному секторі, у причетності до якої звинувачують і його. Тобто, або наш головнокомандувач не знає, що коється в оборонній промисловості держави, яка фактично находиться у стані війни, або ж він злукавив. Але є й інші фактори, які вказують на те, що керівництво держави не лише у курсі незаконних схем, а й покриває їх. Адже з моменту публікації інформації жодної людини не було затримано правоохоронцями, жодна компанія, яка згадується у розслідуванні, не була перевірена відповідними державними структура. Справу просто спускають на гальмах.
І останнє питання для фанатів версії про необхідність. Добре, допустимо, що треба було десь купувати запчастини, щоб забезпечити армію технікою. Але яка необхідність була продавати її державним підприємствам, які купують її за бюджетний кошт, в чотири-пять разів дорожче її собівартості?

І дуже дивує позиція українських політиків. Більшість відмовчались. Дехто виразив стурбованість у ЗМІ. І усе. Єдиним, хто вимагає від президента відповідей і хто пішов далі, розпочавши процедуру імпічменту глави держави, стала Юлія Тимошенко. Та й тепер її обіцянка після перемоги на виборах посадити президента та його трьох друзів, отримала конкретні прізвища. Не кажучи про те, що й у прихильників Порошенко виникло дуже багато запитань до гаранта з цього приводу, а його рейтинг одразу почав зменшуватися. Завдяки журналістському розслідуванню частина українців, які планували голосувати за Порошенка, переглянуть свій вибір, а рейтинг Порошенка настільки погіршиться, що він може навіть не пройти до другого туру виборів.

Денис Гороховський,
політичний оглядач

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.3
39.33
42.42
42.45

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо