emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
12 Березня 2019 РПЛ 662

Це повідомлення видалено, оскільки містить елементи реклами. Якщо ви хочете, щоб повідомлення було відкрите - зверніться до нашого рекламного відділу за телефоном 067-381-57-50 або емейлом [email protected]. Якщо ж ви хочете його прочитати, пройдіть за посиланням (читати далі)

Ляшко розібрався з чиновниками на Хмельниччині, щоб врятувати життя родині з хворими на ДЦП дітьми

Оксана Сидоренко героїчна мама двійні з ДЦП Ангеліни і Богдана з Камянець-Подільського. Жінка живе на 4 поверсі у будинку без ліфта і щодня мусить носити 12-річних дітей на руках.
Про свою біду вона розповіла Олегу Ляшку дорогою до міста у ляшкобусі, передає прес-центр РПЛ.
6 років тому нам міськвиконком дав квартиру 17 квадратних метрів. Закинули нас на 4 поверх. І з дітьми з ДЦП. Хоч би один з тих, хто давав квартиру, допоміг би їх носити, у розпачі повідала мати Ангеліни і Богдана.
Щомісяця Оксана отримує 6 тисяч гривень соціальної допомоги. Понад 4 тисячі йде на реабілітацію та ліки для дітей. Працювати жінка не може, бо щохвилини повинна бути біля них. Олега Ляшка розчулила почута історія. Він скерував ляшкобуса до помешкання Оксани, щоб побачити, як живе родина.
Ви, очевидно, не думали, що я поїду до вас. А я поїхав, бо мені небайдужа ваша історія. Я хотів після зустрічей із людьми піти на екскурсію до фортеці. Та вона нікуди не дінеться. Я хочу показати всій країні, як ви живете, сказав Ляшко.

Поки їхав, політик особисто обдзвонив чиновників області і міста, щоб зясувати, чому за 6 років вони досі не вирішили проблему родини Сидоренко.
Уявіть собі, двоє дітей з ДЦП тягати туди-сюди на 4 поверх. Жінка роками бється і нікому не потрібна. Я думаю, що у Камянці-Подільському можна знайти квартиру для цієї особливої сімї або на 1 поверсі, або у будинку з ліфтом. Зробіть це для родини!, дав на горіхи Ляшко губернатору Хмельниччини.

Лідер РПЛ взяв слово з очільника області знайти можливості, щоб допомогти родині, а також викликав на зустріч до помешкання родини Сидоренко мера Камянець-Подільського. За кілька хвилин той вже був на місці. Олег Ляшко разом із колегами-депутатами пройшли шлях, який Оксана самотужки долає щодня занесли дітей на руках до квартири.
Ми, чоловіки, підняли дітей нагору. І це важко. А уявляєте, як ця жінка їх носить щодня по кілька разів на день? Якби я був мером, я б свою віддав квартиру, але у мене ця жінка на 4 поверх не тягала би своїх дітей. Я такий же, як Оксана виховувався в дитбудинку та інтернатах. І для мене головне це боротьба за справедливість. Тому відновіть справедливість для цієї родини, звернувся до очільника міста Ляшко.

Разом із мером Камянець-Подільського лідер РПЛ знайшли варіант вирішення проблеми для сімї Сидоренко: приватизувати квартиру і обміняти на більшу на 1 поверсі. Оксана цьому дуже зраділа і подякувала Олегу Ляшку за допомогу. Проте таких родин в Україні чимало, підкреслив політик, тому пропонує комплексний підхід вирішення їхніх проблем.
В Україні інфраструктура абсолютно не пристосована для людей з інвалідністю. Тому я зміню бюджет і мінімум 3% ВВП будуть витрачатися на вирішення цих проблем. Також відновлю контроль над тим, щоб житло, лікарні, аптеки та громадський транспорт здавалися в експлуатацію тільки тоді, коли буде інфраструктура для людей з інвалідністю. Крім того, сьогодні розмір по догляду за людиною з інвалідністю складає 200-300 гривень на місяць. Я зміню бюджет, щоб ця допомога була не менше мінімальної зарплати і цей догляд йшов у трудовий стаж і пенсію. Ті, хто несе все життя на собі цей хрест доглядає за людиною з інвалідністю, повинен отримувати належну підтримку держави, наголосив Ляшко.
Лідер РПЛ запевнив, що триматиме на особистому контролі розвиток подій у цій історії та пообіцяв приїхати до Ангеліни та Богдана на новосілля.
Нагадаємо, також Ляшко на Хмельниччині привітав із хрестинами доньки молодих батьків.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 28.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.3
39.33
42.42
42.45

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо