emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
20 Червня 2019 Дмитро 1654

На Львівщині розпочались треті за рахунком збори військових капеланів

Відбувається захід у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки (МЦМБ) Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Саме там впродовж десяти днів майже шість десятків військових капеланів, які представляють фактично всі християнські конфесії України, проходитимуть фахові курси, в ході яких священнослужителі опановуватимуть ази тактичної підготовки та медицини, психології, застосування засобів звязку, інженерної підготовки й мінної безпеки тощо.

На думку організаторів, саме такий комплекс військових знань та навичок може знадобитись військовим капеланам під час виконання ними обовязків в районі проведення операції Обєднаних сил та під час повсякденної діяльності, адже вони здійснюють свою місію не лише у пунктах постійної дислокації військових частин, але й безпосередньо на лінії бойового зіткнення.

Як зазначив тимчасово виконуючий обовязки першого заступника начальника Головного управління морально-психологічного забезпечення ЗС України капітан І-го рангу Андрій Коренько, капелани мають володіти не лише знаннями з організації душпастирської опіки, але й обовязково опнаувати практичними навичками, притаманними військовій діяльності.

- Такі курси потрібні, в першу чергу, для того, щоб люди орієнтувалися, як діяти в бойовій обстановці, а також як поводитися у військовому колективі. Як відомо, військовий капелан не має права брати до рук зброї, але повинен знати, як надати першу медичну допомогу собі чи товаришу, побратиму, розповів Андрій Коренько. Досвід двох попередніх курсів засвідчив, що цей захід потрібний. Ми проводимо його тут, адже МЦМБ має чудову навчально-матеріальну базу, викладацький склад, а також неабиякий досвід в організації душпастирської опіки.

За словами старшого офіцера відділу взаємодії із військовим капеланами Центру МПЗ ЗС України підполковника Олексія Терещука, на курсах проходитимуть підготовку як штатні капелати, так і волонтери.

- Починаючи з 2014 року і до нині, в районі проведення Антитерористичної операції, а згодом операції Обєднаних сил, на волонтерських засадах провели свої ротації понад чотири тисячі священиків, розповів він. Офіційно ж інститут капеланства в армії виник у 2016 році.

Те, що такі курси потрібні для священнослужителів, підтверджують й самі армійські душпастирі. Зокрема, на думку головного військового капелана Української церкви християн віри євангельської Рустама Фатулаєва, насамперед капелани повинні відчути повною мірою, що ж таке армія.

Більшість наших капеланів пройшли фронт, адже разом із бійцями вони перебувають з перших днів російської агресії проти України, знають, що таке війна не з чуток, підкреслив він. Але військо це не лише війна, це і дисципліна, і вимогливість, і постійна підготовка. Тож дуже приємно, що такі курси організовано і для нас, військових капеланів.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 20.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.91
39.95
42.57
42.6

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо